Kuku: Nestori hinnangul viis Reformi populaarsuse alla tegelikkuse ja lubaduste vastuolu

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja sots Eiki Nestor.
Peaminister Andrus Ansip ja sots Eiki Nestor. Foto: Raigo Pajula

Riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe Eiki Nestori hinnangul ei ole Reformierakonna populaarsuse languses süüdi majanduslangus, vaid pigem on valijad näinud karjuvat vastuolu erakonna tegevusega valitsuses ja valimisaegsete lubadustega.


Ühe sellise kõlava lubadusena tõi Nestor Kuku raadio «Ärataja» saates välja loosungi viia Eesti viie rikkama Euroopa riigi hulka.

Tänases Postimehes ilmunud Turu-uuringute ASi uuringust selgus, et Reformierakond on septembris kaotanud 4 protsenti toetusest ja langenud Keskerakonna järel teisele kohale.

Lisaks tuli välja, et rahandusminister Ivari Padari töö kohta oli vastanute seas positiivseid ja negatiivseid arvamusi enam-vähem võrdselt, ent Ansipi tööd pidasid kehvaks pool vastajaist ja heaks vaid kolmandik.

Nestori sõnul võib sotsiaaldemokraadist Padari toetuse taga olla ministri tegevus eelarve koostamisel.

Ta märkis, et Padar on rääkinud asjadest alati nii nagu ta neist aru saab ja tema arusaamine on inimestele olnud mõistetavam kui Ansipi kohati ülioptimistlikud väljaütlemised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles