Eile raske liiklusõnnetuse põhjustanud roolijoodik võeti vahi alla (3)

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus võttis täna Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel eile õhtul Lagedi-Aruküla-Peningi maanteel nelja kannatanuga raske liiklusõnnetuse põhjustanud 69-aastase Kalvi vahi alla.

Esialgseil andmeil kaldus sõiduk Audi mööda Lagedi-Aruküla-Peningi maantee 13. kilomeetril vastassuuna vööndisse ja põrkas kokku vastu sõitvate sõidukitega Peugeot ning Toyota Hilux.

Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur täpsustas, et vahi alla võetud mehel on varasemast kehtiv karistus purjuspäi auto juhtimise eest ja ka eile liiklusõnnetuse põhjustamise järgselt tuvastati tal kriminaalne joove.

«Arvestades, et mees pole oma varasemast eksimusest järeldusi teinud ega mõistnud millist ohtu kaasliiklejatele tema käitumine kujutab ja istus taas purjus peaga autorooli ning põhjustas raskete tagajärgedega liiklusõnnetuse, pidas prokuratuur vajalikuks taotleda Kalvi vahistamist,» selgitas Amur.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmas Tuisk soovib liiklusõnnetuses kannatada saanutele kiiret paranemist. «Kurb, et on jätkuvalt inimesi, kes ei mõista, et alkoholijoobes sõiduki juhtimine ei ole mingil juhul lubatud. Joobes autojuhi reaktsioonikiirus on pea olematu ja selline juht mängib enda ning teiste kaasliiklejate elu ja tervisega.»

Kriminaalmenetlust on alustatud karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis sätestab sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitumisnõuete rikkumist, millega põhjustati inimestele raske tervisekahjustus.

Neljast kannatanust kaks on käesoleval ajal haiglas üliraskes seisundis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles