Atonen: toetama peaks erakondade ideoloogiat, mitte üksikuid episoode (9)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Atonen.
Meelis Atonen. Foto: Andres Haabu

Ettevõtja ja endise poliitiku Meelis Atoneni hinnangul ei tohiks erakondi toetada üksikute episoodide kaupa, vaid toetada tuleks maailmavaadet ja ideoloogiat, rääkis ta ERR-ile Aktuaalse kaamera nädala kokkuvõttes.

Postimees kirjutas nädala alguses Eesti erakondade rahastamises toimunud pretsedendist, kui kaheksa suurettevõtjat annetasid üheskoos parteidele 800 000 eurot. Raha oli nende väitel tänutäheks kauaoodatud otsuste eest Eesti iibeprobleemi leevendamisel.

«See meetod, kuidas see välja kukkus, lõhnab ikkagi seaduse ostmise järele. Siis tekib alati küsimus, milline seadus on eetiline, milline seadus on hea või jutumärkides «hea», milline seadus on üllas, ja tekib küsimus, kes ja millal ostab järgmise sellise seaduse sarnaseid meetodeid kasutades,» kommenteeris endine poliitik ja ettevõtja Meelis Atonen, Aktuaalsele kaamerale.

Urmas Sõõrumaa, kes on parteidele annetanud sadu tuhandeid eurosid, ütles ERR-ile, et parteisid toetatakse eelkõige tahtest ühiskonnas kaasa rääkida ja Eesti elu paremaks teha, kuid mitte ainult.

Sõõrumaa ise ei olnud nende seas, kes lapsetoetuse tõusu oleks rahaliselt premeerinud, kuid selgitas saates, et temal kasvas tänu sellele usk ühiskonda.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles