Otseülekanne: miks minna õppima kutsekooli?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees vahendab kolmapäeval otsepildis esimest kümnest inspiratsiooniüritusest, mille eesmärk on propageerida õppimist kutsekoolis.

Üritus algab kolmapäeval kell 9 Tallinna Teeninduskoolis, kus tutvustatakse õpetatavate erialade sisu, räägitakse nende tähtsusest ja tulevikuväljavaadetest. Muu hulgas annavad Innove Rajaleidja karjäärispetsialistid üritusel nõu, kuidas leida omale sobiv elukutse ja planeerida tulevast karjääri. Kutsekoja esindajad annavad ülevaate perspektiivikatest ametitest, kus on kõige suurem tööjõuvajadus.

Inspiratsiooniürituste sari on osa tänavuse oskuste aasta üritustest, mille eesmärk on julgustada ja innustada nii noori kui täiskasvanuid õppima kutseõppes ja omandama praktilisi erialasid.

Postimees näitab otsepildis ka sarja järgmisi üritusi, mis toimuvad 17. veebruaril Tartus Intellektika messil, 8. märtsil Pärnumaa Kutsehariduskeskuses, 29. märtsil Haapsalu Kutsehariduskeskuses, 12. aprillil Rakvere Ametikoolis, 10. mail Viljandi Kutseõppekeskuses, 20. septembril Järvamaa Kutsehariduskeskuses, 11. oktoobril Kuressaare Ametikoolis, 1. novembril Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses ja 13. detsembril Tallinna Tööstushariduskeskuses.

ÜRITUSE KAVA

9.00 Oskuste aasta 2017 avamine – haridus- ja teadusminister Mailis Reps

9.13 SA Innove tervitus ja videokonkursi «Mina oskan» väljakuulutamine

9.15 «Oskused minu elus» – laulja Getter Jaani

9.30 «Mida kutsekool mulle andis?» – teeninduskooli vilistlane Helen Lednei

9.50 «Töövõimalused hotellides ja restoranides» – Krista Tuulik, Tallink Hotels, Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tärnikomisjon

10.10 Paus

10.25 «21. sajandil vajalikud ametid» – Marit Valge, SA Kutsekoda

10.45 «Kuidas kujundada oma karjääri?» – Reelika Paju, Evelin Männiste, Rajaleidja keskus

11.05 Ekskursioon Tallinna Teeninduskoolis

12.00 Tallinna Ehituskooli, Tallinna Polütehnikumi ja Tallinna Teeninduskooli töötoad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles