Liisa Pasti sõnul julgustavad meediamajanduse trendid võltsuudisteni jõudmist

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudised sotsiaalmeediast. Illustreeriv foto.
Uudised sotsiaalmeediast. Illustreeriv foto. Foto: Erik Prozes

Kommunikatsiooniekspert Liisa Past rääkis ETV saates «Välisilm», et meediamajanduse trendid on sellised, mis võltsuudisteni jõudmist ja mullis elamist julgustavad, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Esiteks sotsiaalvõrgustikud, mille ärimudel on ehitatud sellele, et sa võimalikult kaua nende lehel püsiksid, mistõttu nad pakuvad sellist sisu, millist sa oled juba varem tarbinud,» tõi ta näiteks.

Past lisas, et info hulk ja kiirus on nii palju tõusnud, et inimesed on paratamatult tarbimises muutunud pinnapealseks ning diskussioonid toimuvad sageli pealkirja tasemel. Ta leiab, et tõejärgseks tituleeritud ajastul saab usaldada neid uudiseid, mis süüvides usaldamiseks ka kindlust annavad.

TLÜ ajakirjandusõppejõud ja Eesti ajalehtede liidu tegevdirektor Mart Raudsaar ütles, et petu-uudised on sihikindel uudisteoperatsioon, mida kasutatakse relvana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles