Kesselaiu ainus elanik vajas jääsupi tõttu abi (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääsupp ei lase paadiga merele minna.
Jääsupp ei lase paadiga merele minna. Foto: Andres Teiss

Heitlikud ilmaolud on mere muutnud ebaühtlaseks jääsupiks ja nõnda jäi Kesselaiu ainus elanik, saarevaht Elsa Vatter jäävangi ning Saaremaa merepäästjad käisid naisel talle toidumoona viimas.

Kõigepealt tuli Saare maavalitsusest palve, et jäävangi jäänud Kesselaiu saarevahile läheks appi üks inimene, kellele tuleks hiljem järele minna, kirjutab Saarte Hääl. «Uurisime abivajamise sisu ja leidsime, et kergem on seal ise ära käia, kui hakata kedagi sinna ja tagasi transportima,»  ütles Saaremaa vabatahtliku merepäästeseltsi juhatuse liige Maidu Lempu.

Saarevaht Elsa Vatteril on ligemale 36 mägiveist, kellele oli vaja heinarullid karjamaale välja viia, ja merepäästemeeskond tegi ka selle töö ära.

 Elsa Vatter on pärast abikaasa surma olnud Kesselaiul juba kolm kuud ainus elanik. «Eile tõid päästemehed ka leiba, saia, vorsti, tavaliselt uurivad naabrid, mis vaja on, et saarele tulles saaks poest võtta.» Vatter nentis, et üksindus hakkab pikapeale ikka rõhuma, aga järjest pikenevad päevad muudavad olemise hulga rõõmsamaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles