Tuulepargiga võidelnud lastearst valiti aasta koduomaniku sõbraks

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanilas maakodu omav Reet Raukas seljatas riigikohtus Esivere tuulepargi omaniku Skinest Energia.
Hanilas maakodu omav Reet Raukas seljatas riigikohtus Esivere tuulepargi omaniku Skinest Energia. Foto: Jaanus Lensment

Omanike keskliidu internetihääletusel valiti 2016. aasta koduomaniku sõbraks 53 protsendi häältega lastearst Reet Raukas, kes võitis riigikohtus tema kodukandis tegutsevat tuulepargi arendajat.

Tema võitlus kodu lähedusse planeeritud tuulegeneraatorite paigaldamise vastu on olnud muljetavaldav, teatas Omanike keskliit. 

Riigikohtuni jõudnud kaebus päädis otsusega, et Hanila vallavolikogu kinnitatud detailplaneering ei arvesta tuulegeneraatorite tekitatava müra ja lähedal asuva Natura-alaga ning on vastuolus valla üldplaneeringu ja maakonna teemaplaneeringuga. 

Hääletusel valitakse välja silmapaistvamad inimesed, sündmused või teod, mis kaitsevad koduomanike huve ja aitavad elukeskkonda paremaks muuta.

Teiseks jäi 27 protsendi häältega KredEx – elamute renoveerimise toetaja.

Varasemalt on tiitliga pärjatud õiguskantsler Ülle Madise, telesaade «Kodutunne», Maksumaksjate liidu juht Lasse Lehis, konkurentsiameti juht Märt Ots, Rae, Jõgeva ja Harku vallad, õiguskantsler Indrek Teder ning Eesti Õigusjärgsete Omanike Liidu esindajad.

«Koduomaniku kiusaja 2016» tiitli said võrdselt 38 protsenti hääli saanud:

  • eluasemelaenu intresside tulust maha arvamise kärpimine – riik murrab lubadust soodustada uue eluaseme soetamist ja vähendab maha arvamise võimalust 300 euroni
  • uus kinnisasja sundvõõrandamise seaduse eelnõu – riik plaanib seadust muuta selliselt, et omandi võib ära võtta ilma, et rahaline hüvitus oleks omanikule välja makstud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles