RMK peatab majandamise salu- ja laanemetsades

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK Vändra Metskond.
RMK Vändra Metskond. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) otsustas peatada metsamajandustööd salu - ja laanemetsades, sest need paiknevad RMK hallatavas riigimetsas.

Eilsel keskkonnaministri metsandusnõukogu istungil soovitasid metsandusnõukogu liikmed jätkata metsaseaduse menetlust ning viia paralleelselt lõpule ranget kaitset vajavate metsade kaitse alla võtmise protsess salu- ja laanemetsades.

Metsade range kaitse töörühma ekspertide poolt välja pakutud täiendavad kaitsealad paiknevad eranditult RMK hallatavas riigimetsas, mistõttu võttis RMK juhatus vastu otsuse metsamajandustööde peatamise kohta nendes metsades.

Koostöös Tartu Ülikooli teadlastega vaadatakse läbi eelvalikusse kuulunud alade täpsed asukohad ja piirid ning tehakse keskkonnaministrile ettepanek vajaliku kaitsekorra kehtestamiseks.

2016. aasta lõpu seisuga on riigimetsast range kaitse all 19 protsenti, uute kaitsealade moodustamisega ületab see number 20 protsendi piiri.

RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste looduskoosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK teenib riigile metsa majandades tulu, kasvatab metsauuendusmaterjali ja korraldab metsa- ja looduskaitsetöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles