Tarand ei saanud Euroopa Parlamendi asepresidendiks (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Liis Treimann

Euroopa Parlamendi saadikud valisid täna parlamendile 14 asepresidenti, üks kandidaatidest oli Indrek Tarand. Paraku ei osutunud ta valituks.

Salajasel hääletusel valisid Euroopa Parlamendi saadikud parlamendile 14 asepresidenti, üles seatud 15 kandidaadi seas oli ka Roheliste / Euroopa Vabaliidu (Greens/EFA) fraktsiooni liige Indrek Tarand, kes aga ei osutunud kahes voorus peetud hääletuse käigus valituks, teatas Euroopa Parlamendi esindus Eestis.

Selleks, et valituks osutuda tuli kandidaatidel saavutada absoluutne enamus antud häältest. Tühje või rikutud sedeleid häälte lugemisel ei arvestatud.

Esimeses voorus osutusid valituks Iirimaalt valitud Mairead McGuinness (EPP) 466 häälega, poolakas Bogusław Liberadzki (S&D) 378 häälega, itaallane David Sassoli (S&D) 377 häälega, sakslane Rainer Wieland (EPP) 336 häälega, prantslanna Sylvie Guillaume (S&D) 335 häälega, poolakas Ryszard Czarnecki (ECR) 328 häälega, hispaanlane Ramón Luis Valcarcel Siso (EPP) 323 häälega, sakslanna Evelyne Gebhardt (S&D) 315 häälega, tšehh

Pavel Telička (ALDE) 313 häälega ning ungarlane Ildikó Gall-Pelcz (HU) 310 häälega.

Kokku anti esimeses voorus 680 häält, neist tühje või kehtetuid sedeleid oli 62, mis teeb kehtivate häälte arvuks 618 ja absoluutseks häälteenamuseks 310 häält.

Teises voorus osutusid valituks rumeenlane Ioan Mircea Pasçu (S&D) 517 häälega, kreeklane Dimitrios Papadimoulis (GUE/ NGL) 469 häälega, austerlanna Ulrike Lunacek (Greens/EFA) 441 häälega ja sakslane Alexander Graf Lambsdorff (ALDE) 393 häälega.

Indrek Tarand sai teises voorus 261 häält ja valituks ei osutunud. Tarandi esitasid kandidaadiks vähemalt 38 Euroopa Parlamendi saadikut.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles