Riik eraldas Venemaa viisade kompensatsiooniks 50 000 eurot

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene viisa.
Vene viisa. Foto: SCANPIX

Riigihalduse minister Mihhail Korb eraldas Vene viisade kompenseerimiseks 50 000 eurot, mis on mõeldud inimestele, kes külastavad Venemaal Eesti piiri äärsetel aladel elavaid lähisugulasi või nende matmispaiku.

«Pean oluliseks, et piirialade inimesed saaksid külastada oma sugulasi ja esivanemate või sugulaste kalme teisel pool piiri. See toetab üle põlvkondade püsinud sidemete jätkumist,» teatas riigihalduse minister Mihhail Korb.

Kompensatsiooni saamiseks võivad taotlusi esitada kõikides maakondades elavad Eesti kodanikud, kelle rahvastikuregistri järgne elukoht on Eestis ja kes soovivad Venemaa piirilähedastel aladel elavat abikaasat, lähisugulasi, sugulasi või nende matmispaiku külastada.

Lähisugulaseks loetakse ema, isa, tütar, poeg, õde, vend, vanaema, vanaisa ja lapselaps. Sugulaseks loetakse taotleja lähisugulase või taotleja abikaasa tütart, poega, ema, isa, õde, venda, vanaema, vanaisa või lapselast.

Kui külastada abikaasat, lähisugulasi või sugulasi või nende matmispaiku Vene Föderatsiooni Leningradi oblasti Slantsõ rajooni Zagrive vallas, Kingissepa rajooni Bolšelutski ja Kuzemkino vallas ning Ivangorodi linnas, tuleb taotlus esitada Ida-Viru maavalitsusele. Kui külastada abikaasat, lähisugulasi või sugulasi või nende matmispaiku Vene Föderatsiooni Pihkva oblasti Petseri linnas või Petseri rajooni Irboska, Krupa, Kulje, Laura, Uue-Irboska, Pankavitsa või Petseri vallas, tuleb taotlus esitada Võru maavalitsusele.

Viisakompensatsiooni taotlusi võtavad vastu ja menetlevad Ida-Viru maavalitsus ja Võru maavalitsus. Kultuurivahetuse viisadega tegeleb Võru maavalitsus.

Taotlusi viisalõivu kompensatsiooni saajate nimekirja kandmiseks saab esitada kuni 31. oktoobrini 2017, taotlusi tasutud viisalõivu kompenseerimiseks kuni 30. novembrini 2017.

Sel aastal hüvitatakse maksimaalselt 70 eurot ühe taotleja kohta. Hüvitist saab dokumentide alusel viisa eest, mille kehtivusaeg langeb kas osaliselt või täielikult 2017. aastasse. 2017. aastal saab taotleda viisa lõivu kompenseerimist ka ühekordsele viisale, mille kehtivusaeg jäi perioodi novembrist detsembrini 2016.

Lisainfot käskkirja ja muude materjalide kohta saab lugeda rahandusministeeriumi koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles