Reformierakonna fraktsioon sai lõpuks teise aseesimehe (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Luik.
Lauri Luik. Foto: Liis Treimann

Opositsioonilise Reformierakonna riigikogu fraktsioon valis viimaks omale teise aseesimehe, kelleks sai Lauri Luik.

Reformierakonna uueks juhiks valitud Hanno Pevkur võttis Kristen Michalilt fraktsiooni juhtimise üle 9. jaanuaril, kuid fraktsiooni aseesimehi siis paika ei pandud.

Sel esmaspäeval tegi Pevkur ettepaneku valida Maris Lauri kõrval aseesimeheks Valdo Randpere, kuid see ei leidnud fraktsioonis toetust. Pevkur ütles, et kandidaatidena on vahepeal kõne all olnud ka Kristen Michal, Kalle Palling, Remo Holsmer ja Toomas Kivimägi.

Pevkur avaldas täna heameelt, et Luige nimetamine leidis fraktsioonis üksmeelset toetust. «Lauri on 17 aastat panustanud Reformierakonna edusse ja viimased 10 aastat olnud riigikogu liige. Ta tunneb hästi nii erakonnakaaslasi kui parlamendi toimimist ja saab fraktsiooni aseesimehe tööga kindlasti edukalt hakkama,» ütles ta erakonna teatel.

Tema sõnul keskendub Reformierakond edaspidi kohalikeks valimisteks valmistumisele ning riigikogus valitsuse konstruktiivsele kritiseerimisele ja rumalate otsuste ärahoidmisele. «Reformierakonnas toimuv on olnud juba mõnda aega avalikkuse kõrgendatud tähelepanu all. Kahjuks ei ole mitmed erakonnakaaslased jäänud üksteise suhtes alati hea maitse piiridesse ning emotsioonid on löönud üle pea. Erakonna esimehena on mul selle pärast kahju,» ütles ta, kuid avaldas samas veendumust, et nüüdsest meeskonnatöö jätkub.

Fraktsiooni esimehe koha üleandmisest teatas Michal päev pärast erakonna esimehe valimist sotsiaalmeedias. «Aga olgu ka see pall maha löödud – juba eile sõnasin Hannole, et uus erakonna esimees peab olema fraktsiooni juht. Esmaspäevast. Sest nii on meil kombeks,» kirjutas ta.

Michal tõusis fraktsiooni esimeheks Reformierakonna eelmise esimehe Taavi Rõivase ettepanekul vahetult pärast seda, kui valitsus oli vahetunud ja erakond jäänud opositsiooni. Rõivas toetas Michalit ka erakonna esimehe valimisel, kus ta jäi häältega 635 : 1048 Pevkurile alla. Fraktsiooni aseesimehed olid seni Pevkur ja Maris Lauri, neist viimane jätkab aseesimehena ka nüüd.

Reformierakonna võimuloleku ajal juhtis alates 2015. aasta kevadest fraktsiooni Urve Tiidus, saadikurühma aseesimeestena töötasid Valdo Randpere ja Meelis Mälberg.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles