Ida-Virumaal vahistati viis tänavadiilerit, keda kahtlustatakse ohtliku narkootikumi levitamises (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fentanüül.
Fentanüül. Foto: Politsei

Ida-Virumaal võeti vahi alla viis tänavadiilerit, keda kahtlustatakse kuue inimese elu nõudnud fentanüüli levitamises.

Alates möödunud aasta novembri lõpust on Kohtla-Järvel ja Jõhvis registreeritud üheksa üledoosi juhtumit. Neist kaks lõppesid surmaga, seitsme inimese elu suudeti päästa. Üledoosi järel suri ka 36-aastane naine, kellest jäi maha abikaasa ja väike laps.

Narvas ja Sillamäel on detsembri keskpaigast registreeritud kümme üledoosi juhtumit, millest neli lõppesid surmaga.

«Aasta lõpus järgemööda laekunud teated üledoosidest olid äärmiselt murettekitavad. See oli selge märk sellest, et tegemist võib olla kangema ainega, mille tarbimine on eluohtlik,» ütles Ida prefektuuri narkokuritegude talituse juht Dmitri Kabanov.

Tema sõnul võib fentanüülitarvitajate elu lõpetada väga väike valearvestus annuse koguse määramisel. «Seetõttu oli meie eesmärk võimalikult kiiresti jälile saada, mis ainega on tegu ja kes seda levitavad,» sõnas Kabanov, kelle sõnul ei kulunud levitajateni jälile jõudmiseks kuigi palju aega. Kogutud tõendite põhjal ongi tänaseks vahi alla võetud viis meest.

Praegusel hetkel tegeletakse aine tüübi ja kanguse tuvastamisega ning ekspertiiside tulemuste saabumise järel saab sellest täpsemalt rääkida.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Sofja Hristoforova nentis, et narkokuriteod puudutavad palju laiemat inimeste ringi ning narkosõltlaste seas võivad olla igaühe lähedased, tuttavad või naabrid.

Hristoforova rõhutas, et narkoüledoosi kahtluse korral tuleb viivitamatult pöörduda asutuste poole, kus saab kvalifitseeritud abi.

Detsembri lõpus võeti Viru ringkonnaprokuratuuri taotlusel ja Viru maakohtu loal Narvas vahi alla kaks meest. Selle aasta jaanuaris võeti vahi alla veel üks Kohtla-Järve ja kaks Narva elanikku. Neljale mehele on esitatud kahtlustus narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ning üht meest kahtlustatakse narkootilise ja psühhotroopse aine väikeses koguses ebaseaduslikus käitlemises.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles