Kohtuprotsess Tarankovi tapmises süüdistatava üle algab veebruari lõpus

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei leidis 14. septembril siit allilmaliider Nikolai Tarankovile kuuluva Toyota LandCruiseri, mille pagasiruumis oli peremehe kuulihaavaga surnukeha.
Politsei leidis 14. septembril siit allilmaliider Nikolai Tarankovile kuuluva Toyota LandCruiseri, mille pagasiruumis oli peremehe kuulihaavaga surnukeha. Foto: Jaanus Lensment

Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas toimus täna eelistung Eesti allmaailmaliidri Nikolai Tarankovi tapmises süüdistatava Juri Vorobei (36) üle. Kohus otsustas, et kriminaalasja avalikud istungid algavad 27. veebruaril.

Haapsalu kohtumajas peetud eelistungil lepiti kokku, et Vorobei kriminaalasja kohtuistungid algavad 27. veebruaril ja kestavad 28. aprillini. Kui midagi vahepeal ei muutu, siis on istungid avalikud.

Riigiprokuratuur süüdistab Vorobeid tapmises ning tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises. Süüdistuse järgi tulistas Vorobei Tarankovi surnuks mullu 14. septembril Läänemaal Saunja külas tekkinud tülis. Peavigastusega surnukeha leiti metsa alla kõrvalisse kohta pargitud autost.

Postimees kirjutas 16. novembril, et organiseeritud kuritegevuse ristiisa Nikolai Tarankovi tapmise üles tunnistanud mees on tapetu lähedane peretuttav. Tema isa oli Tarankoviga sõbrustanud aastakümneid. 

Keskkriminaalpolitsei pidas Vorobei kahtlustatuna tapmises kinni mullu 22. septembril Tallinnas ning prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal ta vahistati. Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi 113 alusel ning sellise teo eest võidakse karistada kuue- kuni viieteistaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles