Eesti ei suuda end ise põhitoiduainetega varustada

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministri hinnangul on sel aastal probleeme söögiteravilja koguse ja kvaliteediga.
Ministri hinnangul on sel aastal probleeme söögiteravilja koguse ja kvaliteediga. Foto: Peeter Kümmel/ Sakala.

Tänaste mahtude juures ei suuda Eesti ise oma toidulauda katta, tunnistas põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

«Teravilja ja liha osas on Eestil arenguruumi, kõikidel aastatel me ennast varustada ise ei suuda», rääkis Seeder Kuku raadio saates «Ministri vastuvõtt».

Minister lisas, et kui eelmisel aastal suutis Eesti kasvatada teravilja isegi üle oma vajaduste, siis sel aastal on probleeme söögiteravilja koguse ja kvaliteediga.

«Piima ja piimasaadusi toodab Eesti traditsiooniliselt rohkem kui me tarbida suudame ja siin kasutab Eesti eksportturge», selgitas minister. «Teraviljaga nii ei ole, on üksikud head aastad, kui Eesti suudab söögi- söödateravilja toota nii palju kui ise tarbime».

Kala- ja kalatooteid Eesti nii impordib kui ekspordib. «Meil on välja kujunenud kindlad eksporditooted nagu konservid, mis jõuavad peamiselt Venemaa ja Ukraina turule. Ookeani- ja vääriskalu Eesti impordib ja jääbki importima», selgitas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles