Jahimees võitis kohtus teda trahvinud keskkonnainspektsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahimees.
Jahimees. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Jahimees võitis kohtus keskkonnainspektsiooni, mis oli teda trahvinud jahipidamisõiguse maksu tasumata jätmise eest, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Keskkonnainspektsioon avastas, et kaks sokku on maha lastud, ilma et küttimise ajal oleks olnud tasutud jahipidamisõiguse maks, ning karistas meest jahiseaduse rikkumise eest 60 euroga. Meest süüdistati selles, et ta pidas Saaremaal juunis 2015 jahti suuruluki jahiloaga ja lasi paaripäevase vahega maha kaks metskitse. Otsuse edasi kaevanud mees saavutas kohtus võidu ja väärteomenetlus tühistati.

Jahimehele pandi süüks, et ta oli jätnud maksmata jahipidamisõiguse 10-eurose aastamaksu, kirjutab Saarte Hääl. Mehe sõnul oli see tingitud hooletusest ning sellest, et ta ajas segi juuni- ja juulikuu. Ühtlasi lubas mees edaspidi hoolsam olla.

Kohtus ütles jahimees, et maks ei ole seotud kindlate kuupäevadega ja kehtib maksmisest alates aasta aega. Mees teadis enda sõnul, et eelmine makse alles kehtib, vastasel korral oleks ta jahipidamise planeerinud nädal aega varasemaks või hilisemaks, kirjutab Saarte Hääl.

Inspektsioon avastas juhtumi alles järelkontrolli käigus pea aasta aega hiljem, kui tal oli jahipidamise aastatasu makstud.

Kohus leidis, et jahimehele oleks piisanud vestlusest ning tema karistamine ei olnud rikkumisega proportsioonis. Meest ei ole varem karistatud ja seega ei saa ka väita, et tegemist on seaduskuulmatu isikuga, kirjutab Saarte Hääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles