Muusikapedagoogid kutsuvad arste Maikeni hääletehnika üle arutlema (6)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Saluveer.
Aarne Saluveer. Foto: Videokaader

Muusikapedagoogid ja erialalaliidud tegid möödunud nädalal lahvatanud skandaali valguses ühisavalduse, milles teevad ettepaneku avalikuks aruteluks, et üheskoos noorte lauljate hääletraumade probleemile lahendusi leida.

Postimees avaldab pöördumise täismahus:

Noorte lauljate hääletraumade probleemi tõstatanud artikkel on leidnud suurt positiivset vastukaja muusikapedagoogika, interpretatsioonipedagoogika, interpreetide, muusikaliitude, teadlaste, huvihariduse esindajate ja muusikaharrastajate seas, kes on pidanud teema algatust aktuaalseks ja väga vajalikuks.

On oluline mõista, et artikkel oli ajendatud murest, mitte vastandumise eesmärgil. Seoses sellega on otsustatud kokku kutsuda avalikuks konstruktiivseks ja harivaks diskussiooniks kõik teemast huvitatud osapooled. Kohtumine toimub Georg Otsa nimelises Muusikakoolis, aeg täpsustub.

Avalikule arutelule on kutsutud kõikide Eesti laulukoolide ja laulustuudiote õpetajad, Eesti Kõrva-Nina-Kurguarstide ja Pea- ja Kaelakirurgide Selts, Eesti Füsioterapeutide Liit, Eesti Logopeedide Ühing, Eesti Rütmimuusika Hariduse Liit, Eesti Esitajate Liit, lauljate konkursside korraldajad, teemaga seotud teadlaskond.

Pöördumisele kirjutasid alla: Toomas Voll, Leelo Talvik, Novella Hanson, Zoja Hertz, Aarne Saluveer, Sirje Medell, Eesti Muusikaõpetajate Liit.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles