Perevägivallas süüdi mõistetud Mihkel Kunnus täna «Radaris»: tere, olen alkohoolik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kunnus
Mihkel Kunnus Foto: «Radar» / Kanal 2

Möödunud aasta lõpus perevägivallas süüdi mõistetud publitsist Mihkel Kunnus räägib täna esimest korda telekaamera ees ausalt oma alkoholiprobleemist ning sellest, kui raske on kaine püsida. 

Mihkel Kunnus
Mihkel Kunnus Foto: «Radar» / Kanal 2

«Tere, mina olen Mihkel, ma olen alkohoolik,» ütleb Kunnus lause, mis kõlab justkui mõnest välismaisest filmist, edastas Kanal 2 saate «Radar» meeskond. Kuid nii mõnegi eestlase jaoks on see fakt, mida on endale ja teistele raske tunnistada. Ka Kunnus tunnistab, et paljudele tema sõpradele-tuttavatele-lähedastele ei pruugi tema avameelne intervjuu meeldida.

Kunnus arvab, et temal oli psühholoogiline alkoholisõltuvus. «Psühholoogiline sõltuvus selles mõttes, et sul tekib tahtmine juua ja kui sa juba jooma oled hakanud, siis on raske lõpetada, sest siis sul hakkab lihtsalt väga halb mingil hetkel. Tekib tsükkel. Tsükkel ei ole see, et sul hakkab väga hea sellest alkoholist, vaid sul hakkab vähem halb,» sõnab ta.

Ehk siis Kunnus tunnistab, et temast sai alkohoolik ja mitte lihtsalt alkohoolik, vaid nö tsüklijoodik. Kuid ta suutis siiski normaalselt elada, sest oskas enda sõnul valida joomiseks sobivaid perioode, et see näiteks tööd ei häiriks.

Strasbourg'is Yana Toomi kannul

Tänases «Radaris» saab sõna ka keskerakondlasest Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom, keda pärast tema Süürias-käiku on igal sammul jälitanud süüdistus Kremli-meelsusest. Toom leiab, et talle ühemõttelise venemeelse sildi külgekleepimise põhjuseks on hooga käima läinud kohalike valimiste kampaania.

«On vaja järgmist Savisaart, on vaja sellist järgmist nagu kolli. No kes see kandidaat on? Selge, et see on Yana Toom!»

«Radar» sõitis koos Toomiga Strasbourg'i, et uurida, kelle huve ta ikkagi Euroopas kaitseb. Lisaks Toomile saavad sõna mitmed teised europarlamendisaadikud, kes aitavad aru saada, milline on Toomi Süüria-käikude kaal.

Toomiga koos Süürias käinud Läti kolleegi Mamikinsit saadab koduses Lätis samasugune oponentide kriitika kui siin Toomi. «Paljud on mind nimetanud Kremli spiooniks, teised Läti patrioodiks, aga mul on oma valijad ja poliitilised seisukohad,» ütleb Mamikins.

Toomi arvates on temavastase kriitika peapõhjuseks sügisel toimuvad valimised. «Reformierakondlane Urmas Sutrop nüüd nõuab, et venelased hakkaksid vabandama okupatsiooni eest, mis on minu seisukoht. No ma vastasin, et mina saabusin Eestisse aastal 66 Sakala tänava sünnitusmajas ja kui härra Sutrop arvates see on okupeerimine, no siis mingu tohtri juurde,» ütleb Toom.

Kolmandana tuleb tänases «Radaris» vaatluse alla merineitsi kombel ujumine, mida õpetab ujuja Merle Liivand. 

«Radar» on Kanal 2 eetris täna õhtul algusega kell 20. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles