ERRi uudistejuht: Neeme Raud lahkub töölt tervislikel põhjustel

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Raud arvamusfestivalil.
Neeme Raud arvamusfestivalil. Foto: Peeter Langovits

ERRi uudistejuht Urmet Kook teatas täna pärastlõunal, et «Aktuaalse kaamera» saatejuht Neeme Raud otsustas töölt lahkuda tervislikel põhjustel.

Eesti Rahvusringhäälingu uudisteajakirjanik ja väliskommentaator Neeme Raud avaldas lõuna paiku oma Facebooki kontol emotsionaalse postituse, milles andis mõista, et lahkub erimeelsuste tõttu. «Ma lahkun tänasest ERRist. AK ei ole sugugi kõik elus. Kõik. On oma elu, kaon. Homseks otsige teine ankur. Aitäh toetajatele. Algab teine peatükk elus. Ilma uudisteta. Rohkem ei kommenteeri kellelegi,» kirjutas ta. 

Kella 14ks oli postitus tema ajajoonelt kadunud.

ERRi uudistejuht Urmet Kook ütles täna pärastlõunal Rauaga kohtumise järel, et viimane otsustas ERRist lahkuda tervislikel põhjustel. «ERR loodab, et Neeme saab tulevikus meie ridades jätkata, sest tegemist on väga professionaalse ajakirjanikuga,» märkis ta.

«Neeme vajab hetkel kõige rohkem puhkust ja rahu. Ma väga palun kolleege selle sooviga arvestada,» lisas Kook. 

ERRi uudistejuht ütles varem Postimehele, et temale tuleb Raua avaldus täieliku šokina ja mingisugust lahkumisavaldust ei ole rahvusringhääling saanud. 

Alates 2004. aastast kuni 2013. aasta kevadeni töötas Raud rahvusringhäälingu korrespondendina USAs. Alates 2014. aasta augustist kuni 2015. aasta detsembrini oli Raud ERRi Moskva korrespondent. Alates 2016. aasta jaanuarist töötas ta uudistesaate «Aktuaalne kaamera» saatejuhina.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles