Jürgen Ligi süüdistab Artur Talvikut võimu kuritarvitamises (13)

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi.
Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Riigikogulane Artur Talvik kasutab oma positsiooni korruptsioonivastase võitluse erikomisjoni juhina ära Vabaerakonna upitamiseks ja tegeleb seetõttu hoopis ise korruptsiooniga, teatas Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi neljapäevases «Reporteritunnis».

«Kindlasti Artur Talvik kuritarvitab oma positsiooni. See [erikomisjoni juhi koht] peaks olema poliitiliselt neutraalne koht, mis talle on usaldatud. Ja ta ei tohiks pidevalt õõnestada usaldust poliitilise valiku alusel,» kritiseeris Ligi, kui saates tuli juttu Arsenali kaubanduskeskuse kinnistu müügist ja Rosimannuste perekonna võimalikest seostest. «Talvik toimetab pealkirjade ja sõnavõttudega, tal puudub igasugune tasakaalukus, ta ei küsi komisjoni liikmetelt arvamust, vaid soleerib, ja alati parteiliselt.»

Ligi meenutas, kuidas Talvik on korraldanud komisjoni küsimuste puhul pressikonverentsi koos Vabaerakonna juhi Andres Herkeliga. «Vot see on midagi, mida võib nimetada sisuliselt korruptsiooniks,» leidis ta.

Ligiga nõustus saates ka EKRE fraktsiooni liige Henn Põlluaas, kes meenutas, et Tallinna Sadama uurimiskomisjoni juhina kasutas Talvik komisjoni tööd ära erakondlikel eesmärkidel. «Kui Tallinna Sadama uurimiskomisjon avastas jäälõhkuja Botnikaga seotud sahker-mahkeri, siis selle asemel, et oleks komisjoni pressikonverentsi korraldanud, kutsus ta Vabaerakonna pressikonverentsi kokku ja teatas seda kui erakondlikku suurt avastust. See on kuritarvitamine, kahtlemata,» nõustus Põlluaas.

Artur Talvik ei kuulu Vabaerakonda, kuid on selle toetajaliige. Vabaerakond valib varsti uut esimeest, ühe esimehe kandidaadina on kaalumisel ka Artur Talvik, kes enne peab siiski erakonda astuma.

Artur Talvik ei jäänud Postimehega rääkides Ligile vastust võlgu: «Mingu potile,» andis ta Reformierakonna aseesimehele soovituse.

Talvik ütles Postimehele, et erinevalt Ligist tahab ta teistsugust ühiskonda, teistsugust poliitilist kultuuri, kus jokk-skeemidele selge hinnang antakse.

Talvik eitas erikomisjoni juhi koha kuritarvitamist parteilistel eesmärkidel, märkides, et näiteks Arsenali kaubanduskeskuse ja Rosimannuste perekonna seoste osas nõustusid kõik erakonnad peale Reformierakonna, et erikomisjonil tuleb uurida, kas kinnistu müügi taga võis olla poliitilist korruptsiooni.

Riigikogu korruptsioonivastase võitluse erikomisjon uurib Arsenali kaubanduskeskuse aluse maa müümist ettevõttele, kus oli ostuoptsioon ehk õigus omandada tulevikus osalus ettevõtjal ja Reformierakonna liikmel Rain Rosimannusel.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles