Põliskeskerakondlaste valimisliidu eestvedaja visatakse parteist välja (5)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine Eesti Kristliku Liidu asutajaliige ja Eesti Kongressi liige, praegune Keskerakonna liige Jüri Pallo.
Kunagine Eesti Kristliku Liidu asutajaliige ja Eesti Kongressi liige, praegune Keskerakonna liige Jüri Pallo. Foto: Wikipedia.org

Keskerakonna aseesimees ja Võrumaa piirkonna juht kritiseerivad nn savisaarlaste loodud valimisliitu Põliskeskerakondlased. Veelgi enam, Võrumaa piirkond on otsustanud valimisliidu looja parteist välja heita.

Eile kogunes Võrus rahvakoosolekule paarkümmend keskerakondlast, kes on loomas valimisliitu Põliskeskerakondlased. Kes ja kui palju inimesi on Edgar Savisaare toetuseks tehtud valimisliitu koondunud, eile välja ei öeldud. Küll aga plaanitakse kandideerida tulevatel kohalikel valimistel, vahendas ERR Uudised.

Koosolekul osales ka riigikogulane Heimar Lenk, kelle kinnitusel valimisliite moodustavaid keskerakondlasi erakonnast välja ei visata.

Lengi parteikaaslane, erakonna aseesimees ja haridusminister Mailis Reps teatas pressiteate vahendusel, et «põliskeskerakondlaste» puhul on tegemist aktsiooniga saada Keskerakonna nime väärkasutades tuntust. Reps on konkreetne: erakond ei toeta valimisliite.

«Pallo käitumine on kahjuks juba ammu ületanud mõistlikkuse piirid ja tema käitumine meie erakonna liimete vastu on olnud ebaeetiline»

Reps lisas, et valimisliidul pole erakonna ega põlisliikmetega mingit seost ja kui selles osalevadki Keskerakonna liikmed, on see kahetsusväärne ning vastuolus erakonna ühiste väärtuste ja eesmärkidega.

«Erakonna juhatus on otsustanud minna üle Eesti välja oma nimekirjadega ning kindlasti soovime näha liikmeid nii kandideerija kui ka valijana erakonda toetamas,» sõnas Reps.

Aseesimehe sõnul ei usu ta valimisliidu jätkusuutlikusesse ning furoori tekitakse praegu isikliku kasu eesmärgil. «Presidendikampaania ajal nägin väga selgelt, et meil on üle Eesti suur toetus ja hulk tublisid inimesi, kes kodukoha elukäigu eest soovivad hoolt kanda,» sõnas Reps. «Valimistel on just erakonna nimekirjadega välja minna õige ja valija suhtes aus.»

Võrumaa piirkonna juht, riigikogu liige Anneli Ott sõnas, et inimestes tekitab «põliskeskerakondlaste» käitumine segadust ning mõistmatust. Ta lisas, et piirkond on olnud alati kõigi erakonna liikmetega koostööks valmis ning vajadust alternatiivsete nimekirjade loomiseks pole, ent mõned inimesed on lihtsalt otsustanud külvata segadust.

«Võrumaa piirkond oli juba enne eile õhtul toimunud põliskeskerakondlaste üritust vastu võtnud otsuse Jüri Pallo erakonnast välja arvata. Pallo käitumine on kahjuks juba ammu ületanud mõistlikkuse piirid ja tema käitumine meie erakonna liimete vastu on olnud ebaeetiline,» ütles Ott.

Keskerakonna põhikirja järgi otsustab liikme väljaarvamise piirkonna juhatus ning väljaarvamise kinnitab erakonna juhatus. Juhatus arutab piirkonna ettepanekut esimesel võimalusel, tõenäoliselt juba tuleval esmaspäeval.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas ütles täna Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et on kohtunud viimase kuu aja jooksul Edgar Savisaarega, kelle toetuseks valimisliitu luuakse, ja Savisaar tema hinnangul sellise liikumise sündi õigeks ei pea.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles