Laaneots õnnitles kaitseväes teenivaid ja töötavaid naisi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots.
Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots. Foto: Peeter Langovits

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots õnnitles täna kaitseväes teenivaid ja töötavaid naisi naistepäeva puhul.

«Kaitseväeteenistus on oma olemuselt mehelik ning seepärast ei saa ükski ülem teha oma alluvatele allahindlusi ega eelistusi, sõltumata soost, päritolust ega usutunnistusest,» ütles kaitseväe juhataja, kes kinnitas, et tublid naised sunnivad ka mehi rohkem pingutama.

«Eesti naised kannavad Eesti rahvast edasi, on kultuuri ja traditsioonide hoidjad,» ütles kindralleitnant Laaneots.

Kaitseväes teenib ja töötab kokku 1092 naist, neist 333 on kaadrikaitseväelased. Naisohvitsere on kaitseväes 78, allohvitsere 228 ja kaadrisõdureid 27. Riigiametnikuna või töölepingu alusel töötab kaitseväes 759 naist.

Kõrgeimas auastmes naiskaitseväelased on kolonelleitnandid Kersti Lea, Merike Johanson ja Mare Normak. Välisoperatsioonidel osaleb praegu kokku kolm naist, neist kaks Afganistanis ja üks Bosnia-Hertsegoviinas.

Kogu kaitseväe personalist moodustavad naised 25 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles