Selgusid 2016. aasta parimad pressivideo nominendid

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videokaamera.
Videokaamera. Foto: Alexander Ryumin/Alexander Ryumin/TASS

Kolmandat korda toimunud aasta pressivideo valimisel kuulutati ligi kuuekümne laekunud töö hulgast välja kolm parimat veebivideot.

Töid hinnanud žürii sõnul on tekkinud Eesti meediasse viimastel aastatel üha rohkem põnevaid veebivideoid, mis on sisukad ning täis huvitavaid ning vahetuid detaile, millega suudetakse lugu jutustada ning emotsiooni edasi anda.

Züriisse kuulusid Balti Filmi- ja Meediakooli dotsent ning saatejuht Indrek Treufeldt, Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap ning vabakutseline operaator ning TV3-e kaastöötaja Urmas Pardlane.

Negatiivsema poole pealt märkis žürii, et mitmel juhul ei osatud heast teemast piisavalt oskuslikult videotehniliselt üle käia. Žürii esimehe, Balti Filmi- ja Meediakooli dotsendi ning saatejuhi Indrek Treufeldti sõnul on näha, et tihti ei osata õigeid asju märgata ja näha. Samas tõdes Treufeldt, et võrreldes eelmiste aastatega on videotehniline tase oluliselt tõusnud.

Žürii hinnangul olid mulluse aasta eripäraks droonivideod ning loo mitmekülgne jutustamine, kus pealeloetud teksti asemel kasutati kirjalikku teksti video peal.

Žürii liikme, vabakutselise operaatori Urmas Pardlase sõnul oli droonivideote juures mõnda asja liiga üleekspluateeritud ning lisati kaadreid rohkem, kui vaja oleks.

Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap märkis, et sel aasta oli vähem uurivaid videolugusid. «Oleks hea kui ka veebis tuleks ajakirjandus järgi, see on ikkagi ju ajakirjanduskonkurss», selgitas Reinap.

Vaata žürii kommentaare

Konkursile laekus klassikalisi videoid uudistesündmustest, reportaaže ning samuti olemuslugusid. Töid esitasid nii online väljaannete toimetusted kui ka üleriigilistes väljaannetes töötavad foto- ja videoreporterid ning maakonnalehtede väljannete töötajad.

«Aasta pressivideo 2016»  konkursi nominentideks on:

Virumaa Teataja - «Teekond läbi põrgu» - pardiema ja poegade teekond läbi liikluse teise tiiki (Autor: Meelis Meilbaum)​

Delfi video «Superkuu tõus Tallinna kohale» (Autorid: Madis Veltman ja Hendrik Osula)

Delfi Sensori videolugu «Millised šansid on keskmisel Eesti mehel saada politsei eliitüksusesse?» (Autorid: Mark Šandali ja Mihkel Tamm)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles