Sisekaitseakadeemia Narva viimine võib osutuda märksa odavamaks 36 miljonist (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia kadetid rivistusel.
Sisekaitseakadeemia kadetid rivistusel. Foto: Toomas Tatar

Kui siseministeeriumis koostatud analüüsis pakutakse sisekaitseakadeemia Narva viimise ja uue õppekompleksi rajamise hinnaks ligemale 38 miljonit eurot, siis ühes teises ministeeriumis tehtud arvutuste järgi on see ühekordne kulu riigi jaoks mitu korda väiksem.

Siseministeeriumi hinnangul nõuaks 700 kadetile uue õppekompleksi rajamine Narva riigilt ühekordset investeeringut 35,9 miljonit eurot, kirjutab Põhjarannik. Seevastu praktikabaasi arendamise korral oleks vaja investeerida ainult 2,14 miljonit eurot.

Põhjaranniku käsutuses olev, ühes teises ministeeriumis valminud arvutus toob aga välja sootuks teistsugused numbrid ja näitab, et praktikabaasi variant on kokkuvõttes isegi kulukam kui uue õppekompleksi Narva ehitamine. Nii on praktikabaasi puhul arvestatud ühekordseteks kuludeks 10,3 miljonit eurot ja uue kompleksi puhul vaid 9,8 miljonit, mis on ligemale neli korda vähem, kui on tuletanud siseministeerium.

Analüüsi tulemustest saab pikemalt lugeda Põhjarannikust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles