Pallo: jätkan tegutsemist valimisliit Põliskeskerakondlased juures (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niinimetatud põliskeskerakondlaste koosolekut korraldanud Jüri Pallo.
Niinimetatud põliskeskerakondlaste koosolekut korraldanud Jüri Pallo. Foto: Margus Ansu

Keskerakonnast välja heidetud Jüri Pallo ei heida meelt ning jätkab siiski tegevust valimisliit Põliskeskerakondlased juures. 

«Mul pole emotsioone, ei kurbi ega rõõmsaid, vaid võtsin selle teate (toim - Keskerakonnast väljaheitmise) teadmiseks ja jätkan tegevust valimisliit Põliskeskerakondlased juures,» ütles Pallo BNSile.

«Kohalikud valimised on oktoobris, praegu on jaanuari lõpp,» tõdes Pallo. «Ma olen leinatalituste läbiviija, tean kui üürike on inimese elu ja elame üks päeva korraga. Töötan selle valimisliidu kallal täna. Kui jumal annab päevi, siis lähme edasi sügisestele valimistele.»

Pallo ei öelnud, kas plaanib tulevikus ka mõne erakonnaga liituda.

«Mind visati 1986. aastal usuliste vaadete tõttu komsomolist välja. Siis astusin sõltumatusse noortekolonni, mille liige olen tänini. Olen koos lahkunud Illar Hallastega Eesti Kristliku Liidu asutajaliige. Pidin õpingute tõttu jätma kristlikus liidus tegevuse pooleli ja minu kohale valiti Mart Laar,» rääkis Pallo.

«Sealt edasi läks kristlik liit Isamaaks, olin ka seal. Olin ka Isamaa ja Res Publica Liidus ning kui Edgar Savisaar oli 2015. aasta kevadel koomas oli, palvetasin tema ees ja leidsin, et palvetest ei piisa, peab ka midagi tegema ja astusin demonstratiivselt Keskerakonda Edgar Savisaare toetuseks. Ja nüüd, mis minuga eile juhtus, nägite ise,» rääkis Pallo.


Jaak Aab: valimisliitu, mis kasutab Keskerakonna nime ja lisab sinna veel mingi täiesti arusaamatu põlisuse, ei saa tõsiselt võtta

Keskerakonna peasekretär Jaak Aabi sõnul leidus Pallo erakonnast välja arvamiseks küllaldaselt põhjust. Aab sõnas, et Jüri Pallo välja arvamine erakonnast ei ole eelmisel nädalal toimunud niinimetatud põliskeskerakondlaste koosoleku tõttu, vaid põhjused peituvad mujalgi.

«Pallo on käitunud oma erakonda kahjustavalt ja suhelnud erakonna teiste liikmetega solvavalt ning ebaeetiliselt,» rääkis Aab. Seetõttu otsustas Võrumaa piirkond juba 21. jaanuaril Pallo erakonnast välja arvata.

Ta lisas, et põliskeskerakondlaste moodustamist juhatuse otsuse võrrandist välja arvata muidugi ei saa. «Valimisliitu, mis kasutab Keskerakonna nime ja lisab sinna veel mingi täiesti arusaamatu põlisuse, ei saa tõsiselt võtta. Tegemist on erakonna nime väärkasutamisega isiklikeks eesmärkideks ja tuntuseks,» märkis Aab.

Võrumaa piirkonna juht, riigikogulane Anneli Ott sõnas eelmisel reedel, et inimestes tekitab põliskeskerakondlaste käitumine segadust ning mõistmatust. «Erakond on Võrumaal ja mujalgi ühtne, minnes välja vaid Keskerakonna nimekirjadega,» kinnitas Ott.

Ta lisas, et piirkond on olnud alati kõigi erakonna liikmetega koostööks valmis ning vajadust alternatiivsete nimekirjade loomiseks pole. Kahjuks on mõned inimesed lihtsalt otsustanud külvata segadust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles