Täna «Radaris»: Siim Kallas imestab, miks president Kaljulaidi hüvitisest alles nüüd juttu tuleb (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Kanal 2 / Radar

Tänases «Radaris» selgub, miks Euroopa Kontrollikoja ja Euroopa Komisjoni volinikele veel mitu aastat pärast tööd kopsakaid hüvitisi makstakse.

«Arvasin, et see on kohe teada,» imestab tänaõhtuses «Radaris» Siim Kallas selle üle, miks president Kersti Kaljulaidi kopsakast 12 000 euro suurusest igakuisest hüvitisest räägitakse alles nüüd, kui riigipea on juba neli kuud ametis olnud.

Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Kanal 2 / Radar

Kallas on üks kolmest inimesest Eestis, kes hetkel Euroopa Liidus töötamise hüvesid tunda saab. «Ma saan seda kuni 1. novembrini,» kinnitab Kallas, kellele makstakse hüvitist 10-aastase töö eest Euroopa Komsijoni volinikuna. «Arvasin, et need numbrid on kohe (Kaljulaidi ametisse asudes - toim.) teada, sest need on avalikud.»

Miks selliseid suuri hüvitisi Euroopa Kontrollikoja ja Euroopa Komisjoni volinikele mitu aastat pärast tööd makstakse ning milline huvitav ja tänuväärne fakt Kallast erinevate tööde puhul kõrgetes ametites iseloomustab, seda vaata täna õhtul kell 20 algavast Kanal 2 saatest «Radar».

Tänases «Radaris» veel: Venemaal tagakiusatud ja Eestisse uue kodu rajanud inimesed: Putin ei ole jumal

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles