Tänasest on müügil suvise tantsu- ja laulupeo piletid

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsupidu esitatakse kokku kolmel korral.
Tantsupidu esitatakse kokku kolmel korral. Foto: Lea Margus

Alates 1. veebruari keskpäevast saab osta pileteid XII noorte laulu- ja tantsupeole «Mina jään». Nii laulu- kui ka tantsupeole on eelmüügi perioodil võimalik pileteid soetada hinnaga alates neljast eurost.

Tava- ja sooduspiletite kõrval on Piletilevi müügipunktides saadaval ka pere- ja grupipiletid (4 - 40 inimest) nii istekohtadele kui üldalale.

Laulupeo kontsert toimub pühapäeval pärast rongkäiku. Tantsupeo etendust mängitakse reedel ja laupäeval kokku kolmel korral.

Laulu- ja tantsupeo teabejuht Sten Weidebaum ütles, et XII noorte laulu- ja tantsupeol osalevad ligikaudu 40 000 vabas Eestis sündinud noort, kelle jaoks maailm on lahti, kuid kelle juured jäävad ikka hoidma sidet selle maaga. «Need on noored, kelle väärtushinnangud ja teod alles hakkavad kujundama Eesti riigi ja rahva teed,» lisas ta.

Laulupidu tõstab esile uue põlvkonna heliloojate loomingu ning kogemustega dirigentide kõrval saavad oma esimese laulupeo kogemuse ka mitmed noored dirigendid. Laulupeo kontserdil kõlavad armastatud laulude «Ta lendab mesipuu poole» ja «Mu isamaa on minu arm», kõrval päris uute heliteostena näiteks Kadri Voorandi, Eeva Talsi ja Mari Jürjensi ning laulupeo ühe idee autori, Rasmus Puuri helilooming.

Tantsupidu tugineb muistendile Koidust ja Hämarikust, See on lugu igikestvate väärtuste põlvest-põlve edasikandmisest ja vastutusest selle hoidmisel. Tantsijaid saadab elav muusika ning lavale ilmuvad ka noored laulvad peategelased – Koit ja Hämarik koos Vanaisa rollis üles astuva Ivo Linnaga. Sümboolne tõotus «Mina jään» on justkui allkiri, mis seob meid me juurtega, ükskõik kuhu elutee meid maailmas ka viib. See on vaimne ja väärtuspõhine side Eestiga, mis sügaval südamesopis meid ikka siia tagasi kisub.

Noorte laulupeo peadirigendiks on Heli Jürgenson, tantsupeo pealavastajaks on Margus Toomla.

XII noorte laulu- ja tantsupidu «Mina jään» toimub Tallinnas lauluväljakul ja Kalevi staadionil 30. juunist kuni 2. juulini.

XII noorte laulu- ja tantsupeo etenduste ja kontsertide ajakava:

  • R, 30. juunil, kell 19 tantsupeo I etendus Kalevi staadionil
  • L, 1. juulil, kell 13 tantsupeo II etendus Kalevi staadionil
  • L, 1. juulil, kell 15 rahvamuusikapidu (piletiteta) Kalevi staadioni lähistel
  • L, 1. juulil, kell 19 Tantsupeo III etendus Kalevi staadionil
  • P, 2. juulil, kell 9.30 rongkäik
  • P, 2. juulil, kell 14 laulupidu Tallinna lauluväljakul
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles