Erkki Koort Sisekaitseakadeemia Narva kolimisest: Eestis on asutusi, mida ei maksa viia piirile väga lähedale (8)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Koort
Erkki Koort Foto: Siseministeerium

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koorti kinnitas, et ministeeriumi kindel ettepanek on mitte viia sisekaitseakadeemia Tallinna üksust Narva, vaid avada seal ainult praktikabaas, sest tema sõnul ei oleks kooli suuremal määral Narva viimine majanduslikult põhjendatud ning ei täidaks ka sotsiaalseid eesmärke. Justiitsministeeriumi vanglate asekantsler Priit Kama nende väidetega ei nõustu.

Justiitsministeerium soovib 700 kadetiga Sisekaitseakadeemia Tallinna üksuse Narva kolimist - et suurendada sealset julgeolekut ja aidata Ida-Virumaad sotsiaalmajanduslikult järele.

Siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort ei näe, et kooli täielikult Narva kolimine täidaks püstitatud eesmärke, vahendab ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Kui me oleme Ukraina konfliktist midagi õppinud, siis ka Eestis on asutusi, mida ei maksaks viia piirile just väga lähedale. Minu arust see aspekt ei tööta kohe kindlasti ja ma tooks ka selle aspekti sisse, et kinnine kool Narva linnas kindlasti ei muuda Narvat avatumaks,» selgitas Koort.

Ta ei nõustu sotsiaalmajandusliku aspektiga. «Riigiametnike viimine mingisse piirkonda ei muuda sotsiaalmajanduslikku olukorda.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles