Kultuuriminister eraldas loomeliitudele ligi 600 000 eurot

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kultuuriminister Laine Jänes eraldas tänase käskkirjaga loomeliitudele kokku 593 190 eurot toetust.

Eesti Kunstnike Liit sai möödunud aasta riigeelarve jäägist 36 347 eurot toetust ning käesoleva aasta eelarvest sai liit lisaks 106 463 eurot. Üle 100 000 euro ei saanud tänavu ükski teine loomeliit.

Eesti Esitajate Liit sai 91 236 eurot, Eesti Näitlejate Liit 75 089 ning Eesti Arhitektide Liit 59 099 eurot. Ülejäänud liidud said toetust alla 50 000 euro.

Kokku toetas kultuuriministeerium 14 loomeliitu.

Ministeeriumi pressiesindaja Katrin Arvisto selgitas, et toetus on mõeldud loometoetuse maksmiseks vabakutselistele loovisikutele, aga ka loovisikute loometegevust ning sellega seotud täiendõpet toetavateks stipendiumiteks.

Toetuse suurus sõltub loomeliidu liikmete arvust, see on iga loomeliitu kuuluva loovisiku kohta aastas üks viiendik eelmise aasta statistilisest keskmisest kuupalgast. Toetuse saamiseks peavad loomeliidud esitama ministeeriumile kirjaliku avalduse koos liikmete nimekirjaga, mille alusel arvutataksegi välja toetuse suurus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles