Veider olukord – ei riik ega linn tunnista viadukti omaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu linnas asuv viadukt, millel puudub omanik.
Haapsalu linnas asuv viadukt, millel puudub omanik. Foto: Google Maps / Ekraanitõmmis

Ekspertiisi järgi vajab Haapsalus Lihula maanteel asuv viadukt remonti, kuid Haapsalu linnavalitsuses pole aga ühtegi dokumenti, mis kinnitaks, et viadukti omanik on linn.

Selguse saamiseks esitati päring majandusministeeriumile, mis leidis, et viadukt on tee osa, Lihula maantee on kohalik tee, järelikult on nn suur trumm linna oma, kirjutab Lääne Elu.

Linn sai juhise alustada vara peremehetuks kuulutamise menetlust ja objekt endale küsida, kuid Haapsalu leiab, et sild on pigem raudteetaristu osa, sest raudtee on ainus põhjus, miks viadukt kunagi üldse ehitati ja see asub raudteekoridori ehk reformimata riigi maantee kohal.

Majandusminister Kadri Simsoni sõnul on antud maantee viadukti näol on tegemist täiesti unikaalse juhtumiga, mille taolist pole Eestis tema teada ette tulnud – riigi maantee kohal olev suur viadukt, mis ei kuulu mitte kellelegi.

«Ma arvan isiklikult, et nii suurte objektide puhul peavad omavalitsus ja riik kindlasti tegema koostööd, sest linnale on viadukti uuendamine siiski raske koorem,» ütles minister Lääne Elule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles