Liiklusseadust tutvustavad infovihikud läksid kui soojad saiad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uut liiklusseadust tutvustav infovihik
Uut liiklusseadust tutvustav infovihik Foto: maanteeamet

Maanteeamet alustas veebruaris liiklusregistri büroodes liiklusseadust tutvustavate tasuta infovihikute jagamist. Huvi vihikute vastu oli sedavõrd suur, et juba esimesel nädala tuli tellida kordustrükk.

Nüüdseks on uus kogus vihikuid jõudnud liiklusregistri büroodesse, pdf-vormingus laeti see üles ka internetti.

Vihik tutvustab esmajoones neid liiklusreegleid, mille teadmine ja mille järgi käitumine on väga oluline liiklusohutuse seisukohast. Liiklusreeglid on varustatud lühikommentaaride ning viidetega liiklusseaduse konkreetsetele paragrahvidele ja lõigetele.

Lisatud on ka valik olulisematest uutest liiklusmärkidest ja teemärgistest koos tähendustega.

Infovihik on liigendatud teemade põhiselt ja selles sisalduv materjal on muudetud kergesti leitavaks autojuhile, sõitjale, jalakäijale ja ka kaherattalise sõiduki juhile. Eraldi teemana on välja toodud sõiduki turvavarustuse kasutamise ja lapse autos sõidutamise reeglid.

Mullu avas maanteeamet ka uue kodulehe, kus jagatakse informatsiooni uue liiklusseaduse muudatuste kohta.

Samuti on kõigil huvilistel võimalik vaadata videoklippe, mis selgitavad 1. juulil kehtima hakkava liiklusseaduse olulisimaid muudatusi. Praegu on võimalik vaadata kolme videot: «Nõuded mootorsõiduki juhile vähekaitstud liikleja ohutuse tagamisel», «Nõuded sõiduki turvavarustuse kasutamisele» ja «Nõuded mootorsõiduki juhile».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles