USA salateenistus õpetab Eesti küberturbeeksperte

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna külastas Riigi Infosüsteemi Ametit Ameerika Ühendriikide saatkonna delegatsioon eesotsas saatkonna asejuht Elisabeth Horstiga (vasakult teine).
Täna külastas Riigi Infosüsteemi Ametit Ameerika Ühendriikide saatkonna delegatsioon eesotsas saatkonna asejuht Elisabeth Horstiga (vasakult teine). Foto: Riigi Infosüsteemi Amet

Ameerika Ühendriikide salateenistus (USSS) õpetab koos Riigi Infosüsteemi Ametiga (RIA) enne Euroopa Liidu eesistumist Eesti õiguskaitseorganite töötajaid ja küberturbeeksperte.

Eesmärk on täiendada Eesti Euroopa Liidu eesistumisperioodil turvalisust tagavate ametnike oskusi küberriskide tuvastamisel ja intsidentide lahendamisel, teatas RIA pressiteate vahendusel.

Eesti eesistumine toob aasta teisel poolel Eestisse arvukalt kõrgetasemelisi üritusi, mis tingib vajaduse olla valmis turvariskide, sealhulgas küberriskide maandamiseks.

RIA kriitilise taristu kaitse valdkonna juhi Martin Mõtuse sõnul on USA koolitajatel valdkonna tippkompetents, mida nad jagavad Eestiga. «Selle kursuse toimumine Eestis ja Eesti ametnikele on oluline samm turvaekspertide oskuste täiendamisel,» sõnas Mõtus.

Ameerika Ühendriikide salateenistus on vanimaid õiguskaitseagentuure USAs. Selle ülesanne on tagada riigijuhtide turvalisus ning tõkestada valeraha valmistamist ja levitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles