Valitsus annab ministeeriumitele lumetormi kulude katteks üle 100 000 euro

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetorm Monika Tartus.
Lumetorm Monika Tartus. Foto: Margus Ansu / Postimees

Valitsus otsustas eraldada oma reservist siseministeeriumile ligi 96 600 eurot ning kaitseministeeriumile 13 750 eurot, et katta detsembris Eestit tabanud suure lumetormiga seotud erakorralised kulud.

Monikaks kutsutud lumetorm tekitas kõige suuremat kahju Harju, Lääne, Lääne-Viru ja Ida-Viru maakonnas. Lumetormi tagajärgede likvideerimistöödel osalesid päästeamet ja regionaalsed päästekeskused vastavalt tegevuspiirkonnale, kaitseliidu regionaalsed üksused ja mitmed eraõiguslikud juriidilised isikud koos nendele kuuluva tehnikaga, vahendas valitsuse pressiteenistus.

9. ja 10. detsembril oli päästeasutustel kokku 312 väljasõitu, mis on keskmisest kolm korda suurem koormus. Kuna päästeamet ei ole 2011. aasta eelarvesse planeerinud rahalisi vahendeid töötajate ületundide katmiseks ega täiendava tehnika rentimiseks, samuti ei ole kaitseväe 2011. aasta eelarvesse planeeritud vahendeid tsiviilotstarbelisteks päästetöödeks, siis toetab rahandusministeerium erakorraliste kulude katmist valitsuse reservi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles