Paraadil näeb rasket soomustehnikat

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsevägi esitles jalaväe lahingumasinat CV9035 mullu oktoobris Tapa polügoonil.
Kaitsevägi esitles jalaväe lahingumasinat CV9035 mullu oktoobris Tapa polügoonil. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Vabariigi 99. aastapäeva paraadil osaleb enam kui tuhat mundrikandjat Eestist ja liitlasriikidest, näidatakse uut sõjatehnikat.

Nagu eelmisel aastal toimub Eesti Vabariigi sünnipäevale pühendatud kaitseväe rivistus ja paraad tänavugi Tallinnas Vabaduse väljakul. Sõjatehnikat on seekord mõnevõrra rohkem kui mullu, kokku 111 ühikut. Eriliseks teevad tänavuse ürituse masinad, mida varem ei ole paraadil nähtud.

Paraadi rivistav kaitseväe veebel ülemveebel Siim Saliste märkis, et seekord näeme Scoutspataljoni esimest korda kasutamas eelmisel aastal relvastusse võetud jalaväe lahingumasinat CV9035. Viru jalaväepataljon on aga esimest korda soomustransportööril Sisu XA-188. Soomukeid Sisu XA-188 kasutas enne Scoutspataljon, Viru jalaväepataljonil ei ole varem soomukeid olnud. Nii CV9035 kui ka Sisu XA-188 on soetatud Hollandist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles