Martin Repinski kaebas Eesti Ekspressi pressinõukokku (6)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konju kitsefarmi omanik Martin Repinski müüd oma autot: armatsemiseks on auto eriti mugav
Konju kitsefarmi omanik Martin Repinski müüd oma autot: armatsemiseks on auto eriti mugav Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu keskfraktsiooni liige, endine maaeluminister Martin Repinski esitas pressinõukogule kaebuse Eesti Ekspressi vastu.

Repinski teatas, et valis selle esimeseks sammuks oma õiguste kaitsel.

Repinski soovib enda sõnul saada Eesti Ekspressi lugude kohta hinnangut pressinõukogult, mis tema arvates suudab kõiki asjaolusid ja ajakirjaniku ning lehe tööd kõige paremini hinnata ja analüüsida.

Teisalt tundis ta vajadust pressinõukogu poole pöörduda seetõttu, et Eesti Ekspressi lood, mis kajastasid Konju talu ja Martin Repinskit, on esitatud Bonnieri preemiale. «Leian, et enne olulist ajakirjanduspreemiat tuleks vaadata lugu ka selle pilguga, et kas seal esitatud väited olid õiged ja õiglased minu ning ettevõtte suhtes. Bonnieri preemia on niivõrd oluline, et seal peaksid väljapaistvad lood välja paistma ka õigete faktide ja kõrge ajakirjanduseetikaga,» arvas Repinski.

Ta kordas ka oma varasemat mõtet, et oma õigusi kaitseb ta mitte eelkõige kui riigikogulane, vaid kui ettevõtja. «Minu elutöö ehk farmi tegevus on saanud ajalehe tegevuse tõttu kannatada ja seda lihtsalt aktsepteerida on mul väga raske. Usun, et aitan ka teisi ettevõtjaid ajakirjanike taolise käitumise eest,» lisas Repinski.

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii valis tänavu 23. jaanuaril välja 2016. aasta uuriva ajakirjanduse ehk Bonnieri preemia nominendid. Bonnieri preemiat on jäänud püüdma kuus ajakirjanikku, nende seas ka Marian Männi Eesti Ekspressis 23. novembril ilmunud looga «Säh sulle eestimaist: Repinski kitsejuust tuleb Hollandist» ja 30. novembril ilmunud looga «Repinski kümme suurt ja väikest valet».

Võitja avalikustatakse 13. veebruaril Rootsi saatkonnas toimuval tseremoonial. Preemia võitja saab Rootsi meediakontsernilt Bonnier ja ajalehelt Äripäev auhinnaks 5000 eurot.

Lühima ajalooga ministri ametis olnud keskerakondlasest riigikogulane Martin Repinski teatas jaanuari keskel, et kavatseb enda ja oma ettevõtte kaitseks Eesti Ekspressi ja seal valeväiteid esitanud inimeste vastu kohtusse pöörduda.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles