«Rahva teenrid»: EAS hoidis infot Ermamaa toetuse kohta mitu aastat alusetult kinni (7)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EASi peakontor.
EASi peakontor. Foto: Mihkel Maripuu

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) hoidis infot kinni ja avalikustas osaühingu Ermamaa toetust puudutava info alles pärast president Toomas Hendrik Ilvese ametiaja lõppu ja juba ainuüksi see väärib hukkamõistu, leiti Vikerraadio saates «Rahva teenrid».

Ajakirja Pere ja Kodu peatoimetaja Heidit Kaio tõi välja, kuidas USAs ei kõhelnud FBI avalikustamast presidendikandidaat Hillary Clintoni e-kirjadega seotud probleeme valimiskampaania ajal, vahendab ERR.

Ta lisas, et avalikkusel on igal juhul õigus teada infot sel hetkel, kui see tekib, seega olnuks õige aeg avalikkust teavitada aastal 2012, mitte 2016.

ERRi ajakirjanik Taavi Eilat märkis, et ta ei mõista, miks EASi toonane juhatuse liige Maria Alajõe ei suuda öelda, et on eksinud ning vabandust paluda.

«Mulle tundub, et selles loos on praegu niimoodi, et kogu see seltskond, kelle suunas avalikkus näitab, ütleb, et meie ei ole midagi valesti teinud,» nentis saatejuht Mirko Ojakivi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles