«Vabariigi kodanikud»: paanikaks pole põhjust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Rannamäe
Aarne Rannamäe

«Vabariigi kodanikes» arutleti sellel nädalal kriisis vaevlevate maailma pankade ja börside üle ning saatekülalised leidsid, et üldiselt suurt paanikat tõstma ei peaks.

Ekspankur Jüri Mõis praeguse majanduskriisi suhtes väga pessimistlik ei ole, kuid sõnas samas, et Eestil on probleeme ning on tehtud ka kriitilisi vigu.

Mõis lisas, et hetkel on maailma suurim probleem finantskriis, mis Eestisse ilmselt ei jõua, aga finantskriisiga kaasneb majanduskriis, mis kindlasti jõuab.

Mõis oli ka resoluutne, et valitsused peavadki sellistes olukordades otsustama, mis on õige ja mis on vale ning peavad kiirel sekkuda.

Ettevõtja Viljar Arakas ei muretse pankade pärast samuti, kuna on veendunud, et suures hädas tulevad appi veel emapangad ning Swedbanki puhul ka Rootsi Keskpank.

Ettevõtja Jaan Puusaag aga ei ole sugugi nii optimistlik, et pangakriis tavainimesest mööda läheb ning sõnab, et on juba praegu tunda, kuidas see ettevõtteid ja töötajaid mõjutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles