Tallinnast välja kolitavate riigiasutuste arv vähenes

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalhaldusministri Mihhail Korbi sõnul peavad ministeeriumid kindlasti Tallinna jääma.
Regionaalhaldusministri Mihhail Korbi sõnul peavad ministeeriumid kindlasti Tallinna jääma. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Veebruari esimesel nädalal põhjustas vaidlusi koalitsioonileppesse kirjutatud plaan viia Sisekaitseakadeemia Ida-Virumaale, siis tegelikult on valitsusel küpsemas veelgi laiem kava riigiasutuste väljaviimiseks pealinnast.

«See võimalik kataloog, millised asutused võiksid tulevikus paikneda väljaspool Tallinna, on ikkagi kümnetes,» vahendab ERR uudised justiitsminister Urmas Reinsalu intervjuud (IRL) «Aktuaalsele Kaamerale».

Kui seni on räägitud 35 asutusest, siis riigihalduse ministri Mihhail Korbi sõnul on nüüdseks võimalikke ümberkolitavaid asutusi alles jäänud 25.

Kuigi valitsus hoiab kiivalt enda teada, milliste asutuste võimalik kolimine arutlusel on, on «Aktuaalsele kaamerale» teadaolevalt asutuste seas näiteks sotsiaalkindlustusamet, mille 150 töökohta liigutataks Paidesse, Riigi Kinnisvara AS-i umbes 150 töökohta Jõhvi ning veterinaar- ja toiduameti suurusjärgus 50 töökohta Jõgevale.

Haldusreformi ühinemiskonsultant, Geomeedia juhatuse esimees Rivo Noorkõiv kritiseerib sellist ametkonnakeskset lähenemist, sest  tegelikult tuleks vaadata, kuidas see elukorraldus seal kohapeal muutub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles