Karujärvest toodi välja kaks ohtlikku lõhkekeha

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereväe ja päästeameti tuukrid Karujärvel.
Mereväe ja päästeameti tuukrid Karujärvel. Foto: Kaitseväe peastaap

Mereväe ja päästeameti tuukrid viivad sel nädalal Saaremaal asuvas Karujärves läbi ajalooliste lõhkekehade otsimise operatsiooni, täna toodi järvest välja kaks ohtlikku lõhkekeha.

Kolmapäeva ennelõunal leiti ja toodi järvest välja kaks ohtlikku pommi, mis päästeameti demineerijatele lõhkamiseks üle antakse, vahendas ERRi uudisteportaal.

Alates 2009. aastatast on Karujärvest välja toodud poolsada lõhkemata nõukogudeaegset lennukipommi, sest selles järves asuvaid saari käidi Venemaalt pommitamas.

Kui varasematel aastatel on käidud pomme otsimas sügisel, siis spetsialistid kinnitavad, et jää alt on neid lihtsam välja tuua.

Mereväe tuukrigrupi ülema leitnant Priit Kaasikmäe sõnul kaardistati esimestel päevadel veepõhjas olevaid objekte. «Veepõhja kontrollimiseks suuname sonari läbi jääkattesse tehtava augu ning märgime üles kõik objektid, mis vajavad tuvastamist,» ütles leitnant Kaasikmäe. Seejärel kontrollitakse kaardistatud objektid üle ning juhul, kui kontrolli käigus avastatakse lõhkekehi, tuuakse need pinnale ning antakse üle päästeameti esindajatele.

Demineerijad kinnitavad, et tööd jätkub neil järve kaugemates soppides veel mitmeks aastaks, aga vähemalt järve avaliku puhkeala lähiümbrus on aastatega nüüdseks lõhkekehadest puhastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles