Politsei ei hakka uurima vargust Pärnu haiglas (2)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Politsei ja prokuratuur ei kavatse hakata uurima Pärnu haiglas aastate eest aset leidnud vargusjuhtumit, kuna see on praeguseks menetluse alustamiseks juba aegunud.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi sõnul on politsei ja prokuratuur tutvunud täna Postimehes avaldatud informatsiooniga aastate eest Pärnu haiglas aset leidnud vargusjuhtumist.

«Kuna haigla ei teavitanud võimaliku varguse avastamisest õigeaegselt õiguskaitseasutusi, siis praegu enam alust menetluse alustamiseks ei ole, see on aegunud,» ütles Erm.

Prokuratuur leiab, et Pärnu Haigla juhatuse liikmete meedias kirjeldatud ebaeetilisena näivale tegevusele peaksid esmalt hinnangu andma haigla nõukogu ja Pärnu linn.

Võimalik kuritegu on aegunud

Postimehes kirjeldatud süüteo puhul on tegemist teise astme kuriteoga. Karistusseadustiku järgi aegub teise astme kuritegu viie aastaga.

Karistusseadustiku järgi ei tohi teise astme kuriteo eest kedagi kuriteos süüdi mõista ega karistada, kui kuriteo lõpuleviimisest kuni selle kohta tehtud kohtuotsuse jõustumiseni on möödunud viis aastat.

Seega, kui Postimehes kirjeldatud varguse mõni episood leidis aset vähem kui viis aastat tagasi ehk 2012. aasta veebruaris, siis oleks prokuratuuris selgelt liiga vähe aega, et kuritegu lõpuni uurida ja süüdistus esitada. Ka kohtumenetluse läbiviimine enne viieaastase tähtaja möödumist on ebareaalne.

Postimees kirjutas täna, et Pärnu haigla juhtkond avastas 2012 aastal pärast põhjalikku inventuuri, et haigla majandusosakonna juhataja on aastate jooksul varastanud 28 000-36 000 eurot.

Haigla juht Urmas Sule selgitas, et haigla ei esitanud prokuratuurile varguse kohta avaldust, kuna kahju sissenõudmise lootus oli väike.

Urmas Sule kolleeg haiglate liidust jättis teema kommenteerimata

Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse esimees ning Eesti Haiglate Liidu juhatuse liige Urmas Siigur jättis Urmas Sule tegevusele hinnangu andmata

«Hinnangu andmine on Pärnu haigla nõukogu pädevuses ja ülesanne. Kliinikumi valduses ei ole rohkem infot, kui seda on avaldatud ajalehes Postimees. Sedavõrd napi info alusel ei pea kliinikum kommentaari andmist võimalikuks,» ütles Siigur.

Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule on ühtlasi Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees. Urmas Siigur on haiglate liidu kaheksaliikmelise juhatuse liige.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles