Terras allkirjastas Lõuna-Koreaga eelleppe liikursuurtükkide ostuks

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea liikursuurtükid K9 Thunder (Kõu).
Lõuna-Korea liikursuurtükid K9 Thunder (Kõu). Foto: Yonhap / Reuters / Scanpix

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras allkirjastas täna Soulis Lõuna-Korea kaitsehangete administratsiooni juhi Lee Young-Geoliga ühiste kavatsuste lepingu liikursuurtükkide ostuläbirääkimiste alustamiseks.

Eesti kavatseb osta Lõuna-Korealt vähemalt 12 liikursuurtükki K9 Thunder.

Terrase sõnul on täna allkirjastatud leping osa pikemast protsessist, mis loob eeldused liikursuurtükkide soetamiseks. «Tegemist on ühe viimaste aastate olulisima kaitsehankega ja me kaalume väga põhjalikult kõiki tingimusi,» lisas Terras.

Soetatavad 155-millimeetrise kaliibriga liikursuurtükid peavad välja vahetama 1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni seni kasutuses olnud 155-millimeetrised järelveetavad suurtükid.

12 liikursuurtükki K9 Thunder (Kõu) kasutuselevõtmisel paraneb suurtükiväe tule avamiskiirus ja manöövervõime. Liikursuurtüki meeskonna välja õpetamine võtab vähe aega, kuna relvasüsteem on lihtne, mis teeb ta sobilikuks ajateenijatele ja reservväelastele, kelle väljaõppetsükkel on piiratud.

Homme kohtub kaitseväe juhataja oma Lõuna-Korea ametivenna staabiülemate komitee ülema kindral Lee Soon-Jiniga, et arutada kaitsekoostööd ning küberkaitset puudutavaid küsimusi. Kaitseväe juhatajat saadab kolmepäevasel visiidil Eesti Kaitsetööstuse Liidu delegatsioon. Visiidi raames kohtutakse ka relvasüsteemide tootja Hanwha Techwin juhtkonnaga ning tutvutakse tootmisüksustega Changwonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles