Vanim saarlane tähistas oma 105. sünnipäeva

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillekimp.
Lillekimp. Foto: Arvo Meeks

Kõige vanem saarlane Marta Kivi tähistas pühapäeval oma 105. sünnipäeva, kirjutab Saarte Hääl.

Raplamaal Kohilas poja ja minia juures elav Kivi sisustab päevi ristsõnade lahendamise ja televiisorist kriminaalfilmide vaatamisega.

Lehe teatel on vanaproua jätkuvalt tegus ning saab endaga igati hakkama. «Ratastooli ja sealt välja saab ise. Söömas käib ise, akna teeb lahti ja paneb kinni ise. Saab kõigega hakkama, üksnes pesemisel vajab abi,» rääkis poeg Jüri Kivi.

«Ime on see, et ta on paar korda välja tulnud olukorrast, kust palju nooremadki välja ei tule,» märkis Jüri. «Kaks korda on ta hooldekodus olnud, aga on seal nii ära paranenud, et on jälle koju tulnud.»

Marta Kivi alustas kooliteed seitsmeaastasena 1919. aasta sügisel Tornimäe neljaklassilises algkoolis, jätkas Uuemõisa koolis ja pärast seda Haapsalus Läänemaa õpetajate seminaris. Seminari lõpetamise järel sai Marta esimeseks töökohaks 1932. aastal avatud Tumala kool. 1944. aaasta sügisel sai temast Tornimäe mittetäieliku keskkooli direktor.

Lisaks algklasside õpetamisele andis Marta Kivi ka eesti ja saksa keele tunde ning muusikaõpetust. Tema käe all tegutsesid nii kooli kui ka rahvamaja laulukoorid.

Eesti vanim elanik on 107-aastane Arved Tamm, kes elab Tallinnas, Põhja-Tallinna linnaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles