Pirital naist rünnanud mehe pikk vangistus jõustus lõplikult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla.
Viru vangla. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Pirital naist noaga rünnanud ning kahe alama astme kohtu otsusel pika vangistuse saanud mehe süüdimõistmine ja karistamine pika vangistusega jõustus esmaspäeval lõplikult.

Harju maakohus leidis mullu juuni lõpus, et 35-aastase Dmitri süü tapmiskatses on tõendatud ning ta peab trellide taga veetma kümme aastat. Prokurör oli eelnevalt küsinud Dmitrile 12-aastast vangistust, mehe kaitsja leidis seevastu, et kohus võinuks leebem olla, viidates muu hulgas Dmitri tervislikule seisundile. Ühtlasi mõistis kohus Dmitrilt kannatanu kasuks välja 5060 eurot varalise ja mittevaralise kahju katteks.

Hiljem jättis maakohtu otsuse muutmata ka Tallinna ringkonnakohus ning kuna riigikohus ei võtnud esmaspäeval Dmitri kaitse kassatsioonkaebust menetlusse, jõustus mehe süüdimõistmine lõplikult.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt lõi Dmitri tunamullu 4. mail kella 15.45–15.50 vahel talle Tallinnas Purde ja Kase tänava ristmiku lähedal vastu tulnud toona 20-aastast naist kaks korda noaga kaela. Kannatanu püüdis end kaitsta, kuid Dmitri lükkas ta kõhuli maha, istus talle selja peale ning lõi noaga vähemalt viis korda kaela, õlga ja kätte. Kogu ründe ajal karjus kannatanu appi ning kui ta lõpetas karjumise, tõusis Dmitri püsti ja lahkus.

Kannatanu helistas häirekeskusesse. Purde tänaval liikunud naised osutasid kannatanule esmaabi ning suhtlesid juhtimiskeskusega, sest kannatanul oli vigastuste tõttu raske rääkida. Sündmuskohale saabunud kiirabi viis naise haiglasse, kus arstidel õnnestus tema elu päästa.

Järgmisel päeval, tunamullu 5. mai pärastlõunal pidasid Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude teenistuse uurijad pussitamises kahtlustatavana kinni toona 34-aastase Dmitri, keda on ka varasemalt vägivallakuritegude eest karistatud. Ühtlasi võttis kohus mehe vahi alla.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Dmitri süüdistuse tapmiskatses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles