Märt Ringmaa ei jäta vanglast vabanemise nimel jonni (2)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Ringmaa tänavu jaanuaris, kui Viru maakohus arutas videosilla vahendusel tema soovi ennetähtaegselt vanglast vabaneda.
Märt Ringmaa tänavu jaanuaris, kui Viru maakohus arutas videosilla vahendusel tema soovi ennetähtaegselt vanglast vabaneda. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tallinnas 2001. ja 2003. aastal kahe lõhkemata jäänud pommi paigaldamise eest 15-aastase vangistuse saanud ja ajakirjanduses Pae tänava pommimeheks tituleeritud Märt Ringmaa vaidlustas enda enne tähtaega vabastamata jätmise Tartu ringkonnakohtus.

Jaanuari keskel otsustas Viru maakohus, et 78-aastase Ringmaa tingimisi enne tähtaega vangistusest vabastamine elektroonilise järelevalve all ei ole põhjendatud, kirjutab ERR Uudised.

Mehe kaitsja Raiko Paas aga märkis, et asjaolud, mis räägivad Ringmaa vabastamise kasuks on kaalukamad neist asjaoludest, mis räägivad vabastamise vastu, ning vaidlustas maakohtu määruse ringkonnakohtus.

«Ringmaa on tänaseks vangistuses olnud üle 11 aasta, mis on piisav aeg tema käitumise mõjutamiseks ning kuritegudes, mis on kaasa toonud inimohvreid, on Ringmaa õigeks mõistetud,» märkis Paas.

Kaitsja sõnul on Ringmaa tervis vanglas viimasel ajal halvenenud ja talle on määratud hooldaja, uute kuritegude toimepanemise risk on väga madal ehk 14 protsenti, samuti soovib Ringmaa taastada suhted lastega, kuid kõrge ea ja terviseseisundi tõttu ei pruugi see hiljem enam olla võimalik.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles