Riigikoolide rajamine Narvasse on seiskunud (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolipink. Pilt on illustreeriv.
Koolipink. Pilt on illustreeriv. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Varsti möödub aasta, kui Narva linn haridusministeeriumiga kahe riigigümnaasiumi ehitamises kokkuleppele jõudis, kuid riigikoolide rajamine on väidetavalt valitsuse vahetuse ja kohapealse vastuseisu tõttu seiskunud, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Otsustataks äkki juba ometi ära, mis siis tegelikult ka toimuma hakkab, sest praegu on see väga segane - kui ehitamine, siis kus, millal, millises mahus, milline maja, milline projekt, mismoodi see hakkab välja nägema?» väljendas oma segadust Narva Eesti Gümnaasiumi direktor Uta Kroon-Assafrei.

Haridusminister Mailis Reps väidab, et segadus on päritud eelmiselt ministrilt, kuid ka Narvast on vahepeal kostunud koolivõrgu reformimise kohta vastakaid signaale.

«Et kas jäetakse selle plaani juurde, kas tegelikult on valmis Narva linn nii jõuliseid gümnaasiumimuudatusi tegema?» küsis Reps.

Narva linnavõim seletatab praegust segadust puuduliku infovahetusega, kuid loodab, et varasemast kokkuleppest peetakse siiski kinni ja kaks riigigümnaasiumi, eesti- ja vene põhikoolide baasil, kerkivad piirilinna kolme aasta pärast.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles