Hanno Tomberg asus tööle Eesti Meediasse (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud ülikooli juhataja Hanno Tombergi sõnul saab avatud õppes õppur ise tempo valida.
Avatud ülikooli juhataja Hanno Tombergi sõnul saab avatud õppes õppur ise tempo valida. Foto: Tairo Lutter

Tänasest asus ASi Eesti Meedia sisu- ja programmidirektorina tööle Hanno Tomberg.

Tombergi ülesanne on Eesti Meedia Eestis tegutsevate üksuste (sh telekanalid, raadiojaamad, Postimees, maakonnalehed, uudisteportaalid ja uudisteagentuur BNS) sisu- ja programmivaldkonna juhtimine.

Tomberg on lõpetanud Tartu Ülikooli ajakirjandusosakonna 1993. aastal. Ta on töötanud Eesti Päevalehe peatoimetaja, TV3 uudistetoimetuse juhi, Eesti Raadio uudiste- ja sporditoimetuse juhatajana. Aastatel 2007–2014 oli Tomberg Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse liige, vastutades tele- ja raadioprogrammide, uudistetoimetuse ja sporditoimetuse juhtimise eest, aastatel 2014–2016 töötas ta EASi juhatuse esimehena.

«Ootan põnevusega võimalust töötada Eesti ja Baltimaade suurimas meediakontsernis. Minu eesmärk on saavutada suurem koostöö Eesti Meedia eriilmeliste meediatoodete – ajalehed, televisioon, raadio ja online'i – vahel,» ütles Tomberg.

«Eesti Meedia kontserni nurgakivideks on 160 aasta vanune Eesti suurima lugejaskonna ajaleht Postimees ning selle uudisteportaalid, samuti suurima vaadatavusega telekanal Kanal 2, Kuku raadio ja uudisteagentuur BNS. Märkimisväärne on ka Eesti Meedia panus maakonnalehtede arengusse,» lausus ta. «Eesti Meedia väljaandeid ja programme ootavad lähiaastatel ees mitu suurt projekti, alates Eesti Vabariik 100 juubelisündmustest kuni olümpiamängudeni, mille ülekannete ainuõiguse televisioonis, raadios ja veebis omandas Eesti Meedia.»

«Pean Hannot vaieldamatult üheks tugevamaks tippjuhiks ning meediajuhiks Eestis, tema liitumine meie organisatsiooniga on olnud üks minu suurematest eesmärkidest. Tean, et meie koostöö saab olema laiapõhjaline ja pikaajaline ning Hanno juhtimisel saame veelgi paremini kasutada erinevate meediakanalite vahelisest koostööst tulenevaid võimalusi,» ütles Eesti Meedia juhatuse esimees Sven Nuutmann.

Kontsernis tehtavate muudatuste raames saab Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar ühtlasi enda kanda Eesti Meedia uudistejuhi tööülesanded ning talle hakkavad alluma kontserni uudistetootmisüksused.

Hussari juhtida ja koordineerida jäävad ka BNSi peatoimetaja Kalev Korv ja Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja, märkis Nuutmann.

Kontserni meelelahutustoimetuse juhiks saab Nele Laev, kes muu hulgas hakkab juhtima nii tele- kui ka raadiojaama Myhits kui ka teisi kontserni meelelahutuspakkumisi, rääkis Nuutmann. 

AS Eesti Meedia alustas meediaäri konsolideerimist, mille käigus ühendatakse kõik Eesti Meedia Eestis asuvad meediaettevõtted. Sellega seoses lahkuvad Eesti Meediast ASi Postimees Grupp juhatuse esimees Peep Kala ning ASi Kanal 2 juhatuse esimees Urmas Oru.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles