Reformierakonna juhatus hakkab siiski peasekretäri nimetamist arutama (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Sander Ilvest

Reformierakonna esimees Hanno Pevkur teeb homme kogunevale erakonna juhatusele ettepaneku nimetada partei uueks peasekretäriks endine riigikogu liige ja kunagine Paide linnapea Tõnis Kõiv.

Pool tundi tagasi Reformierakonna peasekretäri nimetamist juhatuse homse koosoleku päevakorras veel ei olnud.

Pevkur ütles Postimehele, et tal on olnud peasekretäri kohale nii erasektorist kui erakonnast palju häid kandidaate ning küsimus oli selles, kuidas teha õige valik. «Usun, et olen õige valiku teinud ja juhatus kinnitab Tõnis Kõivu homme ametisse,» ütles ta.

Reformierakonna pressiteates tõi Pevkur esile Kõivu pikaajalise kogemuse nii riigi- kui kohalikul tasandil ning avaldas veendumust, et koos suudetakse teha väga hea tulemus nii sügisestel kohalikel valimistel kui ka võita kahe aasta pärast toimuvad riigikogu valimised.

Jaanuari lõpus nimetas Reformierakonna juhatus erakonna peasekretäriks Ambla vallavanema Rait Pihelgase, kes aga teatas paar päeva hiljem ootamatutele perekondlikele põhjustele viidates, et ei saa ametisse astuda.

Reformierakonna senise peasekretäri Reimo Nebokati väljavahetamisest teatas aasta algul erakonna esimeheks valitud Pevkur jaanuari keskel, mil ühtlasi selgus, et ametist vabastatakse ka partei piirkondade arendusdivisjoni juhtiv Kalev Lillo. Uue peasekretäri ülesandeks jääb Pevkuri sõnul otsustada, kes peakontori ülejäänud töötajatest jätkavad ja kes mitte.

Muudatused tekitasid Reformierakonna juhatuses vastakaid arvamusi ja erakonna aseesimees Jürgen Ligi ütles veel kahe nädala eest, et tema hinnangul tehti Nebokatile ja Lillole ametist vabastamisega liiga. Ligi sõnul võis otsus olla mainekujunduslikult kasulik, kuid inimlikult oli see vale.

Varem aastaid erakonna piirkondade arendusdivisjoni juhtinud Nebokat sai Reformierakonna peasekretäriks eelmise aasta jaanuaris. Peasekretäri kui partei tegevjuhi ülesannete hulka kuulub erakonna organisatsiooni ja valimiskampaaniate juhtimine. Samuti tegeleb peasekretär partei finantsküsimustega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles