Uudis auraha saamisest võtab ka kogenud ajakirjaniku tummaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajakirjanikud peavad uudist kuuldes kiiresti reageerima, aga mõnikord on uudis selline, et võtab ka kogenud ajakirjaniku tummaks, nagu juhtus kolleeg Anneli Ammasega.

«Tõsiselt? See võtab mind tummaks,» oli kolleeg Anneli Ammase esimene reaktsioon, kui ta kuulis uudist, et president Kersti Kaljulaid on talle annetanud Valgetähe V klassi ordeni. «Mul on hea meel saada Eesti riigi käest tunnustust,» lisas ta hekt hiljem. End kogudes mõtles kolleeg hetke järele, miks just tema aumärgisaajate seas on: «Kui inimene on nii vanaks elanud ja jäänud ikka truuks ajakirjandusele, siis on see ka midagi väärt.»

«Ma loodan, et see tähendab traditsioonilise ajakirjanduse tähelepanemist ja tema rollide tähtsustamist,» arvas kolleeg.  «Kui inimene on nii vanaks elanud, siis võib selliseid üllatusi tulla,» lisas värske aumärgi saaja. Ammase sõnul võiks põhimõtteliselt  enamus Eesti inimesi saada ühel päeval sellise üllatava kõne.

Postimehe peatoimetaja Lauri Hussari sõnul on Anneli Ammas väga suure südamega ja kogemustepagasiga  ajakirjanik, kes suudab tasakaalukalt ja mitmekülgselt teemasid käsitleda. «See on kindlasti omadus ja ajakirjanduslik oskus, mida on noortel ajakirjanikel mõistlik kõrva taha panna. Kindlasti Anneli on oma noorematele kolleegidele suureks eeskujuks,» rääkis peatoimetaja. «Rääkimata sellest, et tal on suur panus Eesti ajakirjandusloos,» lisas Hussar.

Valgetähe aumärk

Valgetähe teenetemärk on asutatud 1936. aastal Eesti rahva vabadusvõitluse mälestamiseks. Valgetähe teenetemärk antakse riigiteenistuses või kohaliku omavalitsuse teenistuses olevatele isikutele, samuti majanduse, hariduse, teaduse, kultuuri või spordi alal osutatud või muude üldkasulike teenete ning saavutuste tunnustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles