Mereväe miinijahtija salakaubaveos on kahtlustuse saanud kuus inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakalalt leitud sigaretid ja alkohol.
Sakalalt leitud sigaretid ja alkohol. Foto: Maksu- ja tolliamet

Mereväe miinijahtijal aset leidnud salakaubaveo kriminaalasjas on praeguse seisuga kahtlustuse saanud kuus meeskonnaliiget.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja ütles BNS-ile, et praeguse seisuga on Sakala salakaubaveo uurimiseks algatatud kriminaalasja raames kahtlustatavana üle kuulatud kuus inimest. Ta lisas, et kõik kuus kuuluvad Sakala meeskonda.

Pressiesindaja lisas, et kuna vajalikud menetlustoimingud on veel pooleli, on veel vara öelda, millal kriminaalasi võiks prokuratuuri jõuda.

Kohtueelset menetlust viib läbi maksu- ja tolliamet.

Maksu- ja tolliameti tolliosakonna uurijad avastasid mullu NATO miinitõrjegruppi kuuluva miinijahtija Sakala pardalt 56 kasti sigarette ning umbes tuhat liitrit kanget ja natuke lahjat alkoholi, mis kõik olid maksumärkideta. Ametnikud ei avaldanud salasuitsude päritoluriiki. Juhtumist andis ametile teada mereväe juhatus.

Maksu- ja tolliamet alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad alkoholi ja tubaka käitlemise korra rikkumist. Leitud kogus ületab väärteo ja kriminaalkoosseisu piirmäära umbes viiekordselt.

Juhtunu tõttu astus tagasi mereväe ülem mereväekapten Sten Sepper, miinijahtija Sakala komandör kaptenmajor Ott Laanemets esitas avalduse teisele ametikohale üleviimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles