Raadioajakirjanik sai pälvitud teenetemärgist teada töö käigus

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuku raadio vanemtoimetaja Ulla Länts.
Kuku raadio vanemtoimetaja Ulla Länts. Foto: Erik Prozes / Postimees

Presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvinud Kuku raadio vanemtoimetaja Ulla Länts kuulis autasust oma tavapärase töö käigus – hommikul päevauudised kokku pannes.

Riiklikust autasust kuulmine oli omamoodi lõbus lugu, muigas Länts. Kuku raadio vanemtoimetajana paneb ta hommikust alates kokku päevauudiseid. Täna veidi enne kella poolt kümmet hommikul saabus presidendi kantseleilt lakooniline teade, et Eesti tunnustab iseseisvuspäeva eel riigi teenetemärkidega 113 inimest.

«Kuna mina teen «Päevapilku» ja annan reporteritele ülesandeid, siis ma ütlesin reporterile, et mine presidendi kantselei koduleheküljele ja vaata, kes teenetemärgid said, et teeme kellegagi intervjuu. Tema hakkas neid siis ette lugema ja ütles, et kuule, ma nägin seal sinu nime ka,» kirjeldas Länts.

«Ma mõtlesin, et ei, ma ei usu, ma tulen vaatan, sa teed nalja! Siis ma läksin vaatasin ja oli tõepoolest,» meenutas Länts ja lisas: «Aga intervjuu tegime siiski Marek Helmiga (pälvis Valgetähe III klassi ordeni – toim).»

Länts tõdes, et riikliku autasu pälvimine tuli kahtlemata üllatusena. «See on selline suur tunnustus, et ega seda ei oska oodata ja kõik emotsioonid on hästi positiivsed. Olen päev otsa võtnud kolleegide ja sõprade õnnitlusi vastu ja olen hästi rõõmus,» jutustas ta.

Länts rõhutas, et presidendi teenetemärk on omamoodi tunnustus kogu Kuku raadio toimetusele ja kuulub ka peagi saabuvale Kuku raadio 25. sünnipäevale. «Võib-olla osa ajakirjanikke teeb tõesti üksi oma uurivaid lugusid, aga kõik need inimesed, kes töötavad uudistes, nagu mina raadios olen töötanud, saavad oma tööd teha hästi ainult siis, kui teised inimesed ka koos nendega töötavad ja kui on tore meeskond,» lausus ta.

Presidendi teenetemärgi saajate valikuga võib Läntsi hinnangul rahul olla. «Mul on hea meel nii ajakirjanike Anneli Ammase kui ka Indrek Treufeldti, Kaja Kärneri ja kõigi teiste toredate inimeste pärast,» lisas ta.

President Kersti Kaljulaid annab Eestile osutatud teenete eest sel aastal riikliku autasu 113 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles