Penne alla Vodka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaan Heinmaa

ehk kreemjas pastaports sortsukese viinaga
Neljale

Tõeliselt kelmika nimega portsuke kuulus kindlasti perekonnapeast matroonide nädalamenüüsse. Meeldejääv ning muljetavaldav maitseelamus igatahes.

3 sl võid
3 peeneks hakitud küüslauguküünt
u 100 g ribadeks lõigatud toorsuitsusinki või prosciuttot
2 purki ehk u 800 g nõrutatud ja peeneks hakitud kooritud konservtomateid
1/3 tl tšillipulbrit või pool tl tšillihelbeid
1,5 dl vahukoort või kohvikoort
¾ dl viina
soola
400 g pennet
1,5 dl riivitud Parmesani

Sulata või suuremas potis. Prae küüslauk selles kuldseks. Puista juurde prosciutto ning prae veel minut-kaks. Vala potti vedelikust nõrutatud ja hakitud tomatid ning tšilli. Kuumuta keema ning hoia madalal tulel 5–7 minutit. Vala juurde koor ja keeda minutike. Sortsuta lõpetuseks sisse viin ning keeda veel 2–3 minutit. Maitsesta soolaga.
Keeda pasta pakendil oleva juhise järgi soolaga maitsestatud vees ja nõruta sõelal (jäta pool klaasikest keeduvedelikku kastme tarbeks alles). Sega kaste pastaga läbi ning vajadusel lisa mahlakuse lisamiseks pisut pastakeeduvett. Serveeri Parmesaniga ülepuistatult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles